Fat Freddy's Drop komt dit jaar maar liefst twee keer naar België

News

About: 
Fat Freddy's Drop komt dit jaar maar liefst twee keer naar België
Artist: 
Fat Freddy's Drop
Place: 
Rivierenhof - Deurne-Antwerpen
    Share on Facebook   Share on Twitter   Share on WhatsApp   Share by mail
 
 

DI

25.07.2023

OLT Rivierenhof, Deurne
Verkoop start op 3 februari, om 11u00

 

WO

26.07.2023

OLT Rivierenhof, Deurne
Verkoop start op 3 februari, om 11u00

 

Fat Freddy's Drop wordt internationaal erkend als een van 's werelds beste live-acts. De zevenkoppige band heeft zich een weg gebaand van de broedplaats van zonnige reggae met kleurrijke, soulvolle psychedelica om vervolgens 's nachts uit te wijken naar een verlaten Detroit-snelweg. Deze euforische vibe smeekt erom live gehoord te worden. De band was hier voor het laatst in 2018 en stond toen in een uitverkochte Ancienne Belgique en OLT. Fat Freddy’s Drop komt dit jaar terug en staat maar liefst twee keer in het OLT Rivierenhof in Antwerpen en dit op 25 en 26 juli 2023. Tickets zijn te koop vanaf 3 februari om 11u00 via greenhousetalent.com.  

 

Freddy's live energie heeft een trouw publiek van Fred Heads opgebouwd. In 2022 bracht Freddy's het publiek in o.a. Spanje, Portugal, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk in vervoering, evenals op veelgeprezen zomerfestivals in Barcelona, Madrid en Aix-les-Bains. Hoogtepunten aan het eind van het jaar waren onder meer een uitverkochte headliner op het iconische Forecourt van het Sydney Opera House en het Melbourne International Jazz Festival.

 

Het opnemen van een nieuw studioalbum staat nu op de to do-lijst van de band voor 2023. Dit moet een opvolger worden van 'Special Edition Part 1' dat eind 2019 verscheen. 'Special Edition Part 1' bestond uit een combinatie van op stress geteste concertontploffingen naast studiokogels gemaakt in de bands eigen BAYS studio. Tracks als titelsong 'Special Edition' en 'Raleigh Twenty' zijn uitgegroeid tot liveshow favorieten van het publiek.

 

Fat Freddy's Drop mag dan al bestaan sinds het begin van de Noughties, de band blijft een modern instituut. Onafhankelijk gecontroleerde undergroundmuziek waarvan al meer dan driekwart miljoen albums zijn verkocht.

 

Fat Freddy's Drop bestaat uit:

DJ Fitchie aka Chris Faiumu - MPC, Live Mix, Producer
Joe Dukie aka Dallas Tamaira - Zang & Gitaar
Chopper Reeds aka Scott Towers - Saxofoon
Tony Chang aka Toby Laing - Trompet
Kuki Blaze aka Iain Gordon - Keyboard & Synths
Hopepa aka Joe Lindsay - Trombone, Tuba
Ned Ngatae aka ManRaro - Gitaar
MC Slave aka Mark Williams - MC

 

Fat Freddy’s Drop staat klaar om het dak van OLT Rivierenhof er, niet één maar twee keer, af te blazen. Ze creëren een sound, een krachtige mix van virtuoze jazz en digitale klanken die door je middenrif dreunen. Op 25 en 26 juli treedt de band op in Antwerpen. Tickets zijn te koop vanaf 3 februari, om 11u via greenhousetalent.com.