Extra concert voor AIR op Gent Jazz

News

About: 
Extra concert voor AIR op Gent Jazz
Artist: 
AIR
Place: 
Jazz Gent
A journey to the outer sounds & colours of live music
België loopt storm voor AIR. De Franse electroband verkocht in sneltempo hun geplande concerten op Gent Jazz en in De Roma uit. Door de grote vraag naar tickets, organiseert Gent Jazz een tweede festivaldag met AIR als headliner. 

Eind februari speelt AIR in De Roma hun eerste concert in ons land sinds 2017. Het duurde bijgevolg niet lang voor alle tickets de deur uitvlogen. Ook hun tweede Belgische show op Gent Jazz op 18 juli verkocht in recordtijd uit. Fans krijgen nu een nieuwe kans om AIR live te zien op 19 juli op de feeërieke Bijlokesite.

 

 

‘Moon Safari’ tour

AIR is na een kwarteeuw muziek maken nog steeds razend populair. Op 16 januari 1998 rolde hun debuutplaat ‘Moon Safari’ van de pers. Nicolas Godin en Jean-Benoît Dunckel katapulteerden zich met het iconische album naar de top van de elektronische muziekwereld. Hits zoals 'Sexy Boy’, 'All I Need’ en 'Kelly Watch The Stars’ zouden een immense impact hebben op de muziekscene.

 

Eind vorig jaar kondigde de band aan om ter ere van de 25ste verjaardag van ‘Moon Safari’ voor de eerste keer ooit het album integraal live te brengen. Zoals steeds is het duo zuinig met hun optredens: ze spelen in 2024 slechts op een paar zorgvuldig gekozen locaties in Europa.
 
Live toont AIR zich onevenaarbaar. Op het podium breiden ze hun dromerige songs uit tot geïmproviseerde kunstwerkjes, nu dus voor het eerst met hun beste nummers ooit gemaakt. Hún woorden. En ook de onze. 

Tickets voor het concert van AIR op vrijdag 19 juli zijn meteen te koop via www.gentjazz.com

Line-up Gent Jazz 2024 
Diana Krall ~ Bill Frisell Trio ~ Jamie Cullum ~ Potter/Mehldau/Patitucci/Blake ~ Joshua Redman Group ft. Gabrielle Cavassa ~ AIR ~ Patrick Bruel & more...

Website
Instagram
Facebook
X
YouTube
LinkedIn