Empty Pockets is de eerste single van het nieuwe album van John Blek

News

About: 
Empty Pockets is de eerste single van het nieuwe album van John Blek
Artist: 
John Blek
Place: 
Brussels
Date: 
Thursday, 24. October 2019

The Embers, zo heet de nieuwe plaat, komt begin februari 2020 uit. De Ierse singer-songwriter is eind deze maand trouwens in ons land voor enkele concerten. 

Het nummer reflecteert over het leven van een dakloze die Blek bezocht toen hij in een gitaarwinkel in Cork City werkte. De man was een bekend figuur in de straten van Cork die als straatmuzikant speelde om de eindjes aan elkaar te knopen. Zijn hobo-uitdrukking "I am following the sky" inspireerde Blek voor dit nummer.

The Embers
Op het nieuwe album The Embers is het nog wachten tot 7 februari 2020. Het is de vijfde soloplaat van John Blek. Deze keer werd het volledig opgenomen in Wavefield Recordings, Clonakilty met Brian Casey als producer en met bijdragen van Mick Flannery, Matthew Berrill (Ensemble Eriu) en Davie Ryan (Notify, Atlantic Arc Orchestra).

The Embers komt uit in Europa en de UK via K&F Records en Hometown Caravan en in Ierland via Johns eigen label We Are Rats Recordings (WARR). Het zal beschikbaar zijn op alle digitale platformen, cd en vinyl.

John Blek won dit jaar een IMRO-award in Ierland voor zijn eerste plaats in de Irish Independent charts met zijn album Thistle & Thorn en was in 2018 genomineerd voor de International Folk Music Awards. 

Live
John Blek staat bekend om zijn boeiende liveshows vol humor, pathos en zijn gepassioneerde muzikale levering. Een meesterverteller en een verbluffende fingerstyle-gitarist. Eind deze maand speelt hij vijf concerten in België en Nederland:

24 okt | De Bunker (Gemert, NL)
25 okt | Het Stadsmagazijn (Antwerpen, middagconcert)
25 okt | GC De Wildeman (Herent, avondconcert)
26 okt | Dranouter Muziekcentrum (Dranouter)
27 okt | A Walk About Music (Edam, NL)

Web
https://johnblek.com/
https://www.facebook.com/johnbleksolo/
https://www.salmonbookings.be/johnblek