Eerste namen voor Swing Wespelaar 2024

News

About: 
Eerste namen voor Swing Wespelaar 2024
Place: 
Wespelaar

VRIJDAG 16 AUGUSTUS

More TBA

 

 

The BluesbONES

The BluesBones, een bluesrockband die al sinds hun oprichting in 2011 furore maakt in de internationale muziekwereld. Met een sound die geworteld is in de blues maar elementen van rock, soul en funk bevat, heeft de band een trouwe fanbasis ontwikkeld. Ze ontvingen lovende kritieken voor hun krachtige live-optredens en albums. 

De band is uitgegroeid tot de Europese top na het winnen van de Belgian Blues Challenge en een 2de plaats op de European Blues Challenge. Bijna elk weekend reizen ze heinde en ver voor hun optredens. Door de hoge vraag in het buitenland spelen ze dit jaar minder in België, dus profiteer zeker van één van hun weinige optredens in ons land! A homecoming show!

VRIJDAG 16 AUGUSTUS

19:00 – 20:15

 

 

 

Delta Generators

De Delta Generators (Boston) hebben sinds hun debuut in 2008 een indrukwekkende reputatie uitgebouwd. Ze combineren diverse genres waaronder blues, roots, R&B, americana en rock, wat resulteert in een unieke sound. 

Hun imposante frontman Brian Templeton was in jaren ’90 ook in onze contreien razend populair met The Radio Kings. De broers Charlie en Rick O’Neal kregen hun eerste doorbraak in hun late tienerjaren toen ze toerden en opnames inspeelden voor Ben Orr (voormalig lid van The Cars). Drummer Jeff Armstrong en gitarist Charlie spelen ook bij Anthony Geraci and the Boston Blues All-StarsDit om maar aan te geven dat we met topmuzikanten te maken hebben. In Wespelaar maakt deze band hun debuut in België. Aangezien ze vorig jaar Moulin Blues plat speelden, zal ook ons publiek veroverd worden. 

VRIJDAG 16 AUGUSTUS

22:45 – 00:15

 

 

ZATERDAG 17 AUGUSTUS

TBA

 

ZONDAG 18 AUGUSTUS

 

 

 

Barwalker Louis

U hoeft zich niet te schamen als u Barwalker Louis nog niet kent. Deze formatie is het gloednieuwe project van saxofonist André de Laat. De Antwerpenaar die bekend is van The Electrophonics, Sebi Lee en Solomon Burke wil met Barwalker Louis de muziek van zijn grote voorbeeld Big Jay McNeely doen herleven. Big Jay was de ‘King of the Honkers’ en creëerde eind jaren 40 een energieke R&B stijl die bekend stond voor zijn scheurende, swingende sax-klanten. André laat zich omringen door een dreamteam, met topmuzikanten uit de lage landen. Met een energieke sound wordt dit optreden gegarandeerd feest! Een kleine forecast: de komende jaren worden dit één van de meest gevraagde party bands in de lage landen. 

ZONDAG 18 AUGUSTUS

13:30 – 14:30

 

 

 

MARLON PICHEL

9 jaar was Marlon Pichel toen hij voor het eerst het podium op ging. Met een zeer muzikale bloedlijn kwam hij op jonge leeftijd in aanraking met muziek, voorbestemd om zijn entree te maken in het muzieklandschap.

Marlon Pichel keert terug naar zijn muzikale roots: Soul en Rock ‘n Roll. Zijn muzikale invloeden: grootheden als Otis Redding en Wilson Pickett. Luisteraars worden terug gekatapulteerd naar de jaren 60 en 70, waar de STAX sound op hun staat te wachten!

Website Marlon Pichel

ZONDAG 18 AUGUSTUS

15:00 – 16:15

 
 

RJ Mischo & Franck Goldwasser

RJ Mischo wordt door critici en fans wereldwijd beschouwd als een van de allerbeste mondharmonicaspelers. Het was in 1992 dat RJ de aandacht trok van bluesfans met de release van ‘Ready to go”. Dit album heeft inmiddels een cultstatus onder verzamelaars. Tijdens deze tour wordt hij vergezeld door gitarist Franck Goldwasser, die ook meer dan 40 jaar ervaring heeft in het Amerikaanse Westcoast bluesgenre. Een gerespecteerde gitarist die in zijn carrière met alle toppers uit Californië speelde. Deze blues-veteranen zijn een must-see!

Website RJ Mischo

Website Franck Goldwasser

 

ZONDAG 18 AUGUSTUS

16:45 – 18:00

 

 

 

Solomon Hicks

Solomon Hicks, ook bekend als King Solomon Hicks, is een 28-jarig gitaarfenomeen uit New York City. Op 6-jarige leeftijd begon hij al gitaar te spelen en absorbeerde de diverse muziekstijlen die hij hoorde in zijn hometown, Harlem. Met zijn pure blues is deze charismatische kerel één van de fakkeldragers voor de toekomstige generatie blues-muzikanten. Hij toert de hele wereld rond en deelde het podium al met o.a. Buddy Guy, Samantha Fish, Tony Bennett, Jef Beck en Mavis Staples. Met zijn laatste album ‘Harlem’ won hij de Blues Music Award als ‘Best Emerging Artist’. Solomon heeft diepe wortels in de blues, maar weet ook een moderne, melodische twist te geven aan zijn songs, wat hem eigen maakt. 

Website King Solomon Hicks

ZONDAG 18 AUGUSTUS

18:30 – 19:45

 

 

 

Dawn Tyler Watson & Ben Racine Band 

De meervoudig bekroonde Dawn Tyler Watson heeft haar plaats binnen de internationale blues-elite verdiend. Haar vurige podiumpresentatie en meeslepende optredens hebben haar nationale en wereldwijde erkenning opgeleverd. Ze werkt samen met de zevenkoppige killerband o.l.v. de bekroonde gitarist Ben Racine. Deze power woman nam de felbegeerde eerste prijs mee naar huis op de International Blues Challenge in Memphis in 2017.  Verwacht een geluid dat doordrenkt is met jazz, soul, rock en gospel, op naar een geheel nieuwe bluesdimensie. 

Website Dawn Tyler Watson

ZONDAG 18 AUGUSTUS

20:15 – 21:30

 

 

ROBBEN FORD

Afsluiten doen we met levende legende Robben Ford, één van de meest unieke bluesgitaristen aller tijden. Hij is maestro van de blues, met de nodige zijwaartse passen naar jazz, rock en soul. Robben’s eerste keuze als instrument was de saxofoon welke hij jaren bespeelde. Toen hij 13 jaar was ontdekte hij een nieuwe liefde: de gitaar.

In de loop van zijn carrière speelde hij bij Jimmy Witherspoon, George Harrison, Miles Davis, Bob Dylan en vele andere toppers. Met zijn eigen albums wist hij 5 grammy nominaties te versieren. Verwacht je aan een virtuoos, die muziek brengt met zijn hart en ziel.

Website Robben Ford

 

ZONDAG 18 AUGUSTUS

22:00 – 23:30