Early Bird tickets Duvelblues 25 mei 2019 zijn te koop

News

About: 
Early Bird tickets Duvelblues 25 mei 2019 zijn te koop
Place: 
Puurs
Date: 
Saturday, 25. May 2019

 

Duvelblues is coming to town!

Beste muziekvrienden, het 18 karaat festival uit Klein-Brabant is klaar voor editie 18! En meer dan ooit beloven we het nodige muzikale vuurwerk. Ons nieuwe logo geeft alvast prijs dat we in 2019 het allerbeste in roots, rhythm en soul serveren. Noteer met vette viltstift in je agenda en met digitale duim in je smartphone: 25 mei 2019.

 

 

Griot Blues

Duvelblues, Griot Blues Een festival zonder oog- en oorkleppen, dat is Duvelblues. Bewijs levert dit multicultureel gezelschap rond een kranige blueslegende uit Amerika en een vermaarde Malinese percussionist en zanger. Samen brengen ze griot blues, een aanstekelijke mengeling van Afrikaanse en Amerikaanse rootsmuziek (en meteen de naam van hun eerste album). Meandert de Mississippi ook doorheen zwart Afrika? Stroomt de Amerikaanse blues ook door de aderen van Malinese muzikanten? Jazeker! Het overtuigend antwoord hoor je op Duvelblues.

 

“Griot Blues is een album om vingers en duimen van af te likken” (writteninmusic.com)

Klinkt als: Mighty Mo Rodgers, Baba Sissoko, Amadou & Mariam, ...

 

Blue Moon Marquee

Duvelblues, Blue Moon Marquee

“Een in inktzwarte blues ondergedompelde versie van Tom Waits”

Genre-overschrijdend, voor geen gat te vangen en authentiek: Blue Moon Marquee is een geknipte act voor Duvelblues. Achter de naam gaat een badass duo uit Canada uit, dat zijn aan Tom Waits schatplichtige zigeunermuziek onderdompelt in inktzwarte blues, met swingende uitstapjes richting boogie en jazz. Gypsy blues, noemen ze het zelf. Te ontdekken!

 

“Modern blues doesn’t really get any better than this” (americanrootsUK.com)

Klinkt als: Tom Waits, Charley Patton, Luke Winslow-King, ...

 

Piedmont Bluz

Duvelblues, Piedmont Bluz Om de rijke traditie van de blues in de verf te zetten, nodigt Duvelblues het vermaarde Amerikaanse duo Piedmont Bluz uit – nota bene voor hun allereerste concert in de Benelux! Valerie en Ben Turner staan voor muzikaal erfgoed. Gewapend met wasbord, banjo en een ouderwets setje lepels, maken de twee er een erezaak van om de traditie van de country blues levend te houden. Verhalenvertellende Afro-Amerikaanse akoestische blues: al te gast op de beroemdste festivals ter wereld… en nu dus in Ruisbroek!

 

Klinkt als: Etta Baker, Elizabeth Cotten, John Cephas, ...

 

Blue Riot Combo

Duvelblues, Piedmont Bluz Een plechtige belofte die Duvelblues elk jaar houdt: plaats maken voor Belgisch bluestalent. Voor editie 18 treedt Blue Riot Combo voor het voetlicht, een relatief nieuwe band, waarvan de muzikanten echter al ruimschoots hun sporen hebben verdiend. No nonsense old school blues serveren deze vier, oprecht, onverdund, zwarter dan zwart. Alsof deze Antwerpse blueshonden een rechtstreekse bloedlijn hebben met Willie Dixon. Goede voornemens voor 2019? Kom op 25 mei naar Ruisbroek! En kom op tijd, want Blue Riot Combo knàlt het festival op gang.

 

Klinkt als: Willie Dixon, Jimmy Reed, T-Bone Walker, ...