DJ Shadow komt op 12 maart 2024 naar de Ancienne Belgique in Brussel

News

About: 
DJ Shadow komt op 12 maart 2024 naar de Ancienne Belgique in Brussel
Artist: 
DJ Shadow
Place: 
Ancienne Belgique in Brussel
Date: 
Tuesday, 12. March 2024
    Share on Facebook   Share on Twitter   Share on WhatsApp   Share by mail
 
 

DI

12.03.2024

Ancienne Belgique, Brussel
Tickets in verkoop vanaf 3 november om 11u00

 

Sampling-koning en turntablist Josh Davis, beter bekend als DJ Shadow, komt op 12 maart 2024 naar de Ancienne Belgique in Brussel met zijn nieuwe plaat "Action Adventure”. Tijdens zijn indrukwekkende carrière van ondertussen meer dan 30 jaar, heeft Josh Davis zijn passie, smaak en waarden steeds geuit door middel van zijn muziek. Tickets voor DJ Shadow in de AB zijn te koop vanaf 3 november om 11u00 via greenhousetalent.com.

 

Van zijn iconische meesterwerk "Endtroducing..." tot het genre-overschrijdende UNKLE-album "Psyence Fiction" tot de betoverende elegantie van "The Private Press" en de iconische single "Six Days". Zijn werken uit de jaren '90 en het eerste decennium van de 2000s werden al snel als onmisbaar gezien in de muziekgeschiedenis.

 

Hierna bracht Shadow nog meer spraakmakende albums uit, waaronder "The Less You Know, the Better," met een knipoog naar rockmuziek, en sloot hij het decennium af met "The Mountain Will Fall" en "Our Pathetic Age", waarop hij samenwerkte met grootheden als Run the Jewels, Nas en De La Soul. Zijn rusteloze zoektocht naar vergeten parels uit de muziekgeschiedenis en nieuwe klankexperimenten vormt de rode draad doorheen zijn carrière.

 
 
 

Zijn nieuwste album, "Action Adventure" is een zelf reflecterend project geworden, en ontstond in de onrustige dagen tijdens de wereldwijde COVID-lockdown. Dit album belooft een van de meest opwindende DJ Shadow platen te zijn, als een soort eerbetoon aan zijn levenslange toewijding aan muziek maar ook aan zijn rol als verzamelaar en curator.

 

Na een jaar waarin Davis moeite had met het maken van nieuwe muziek, brachten unieke tapes uit de jaren '80 hem de broodnodige inspiratie. "Action Adventure" is een uiting van Davis's ongecompromitteerde artistieke visie en belooft een meeslepende luisterervaring. Het album werd vorige week vrijdag op de wereld losgelaten.

 

Op 12 maart 2024 staat DJ Shadow in de Ancienne Belgique en stelt hij zijn nieuw album voor aan het Belgische publiek. Tickets zijn te koop vanaf 3 november om 11u00 via greenhousetalent.com.