Discoproducer Giorgio Moroder komt op 10 april 2019 naar Ancienne Belgique

News

About: 
Discoproducer Giorgio Moroder komt op 10 april 2019 naar Ancienne Belgique
Artist: 
Giorgio Moroder
Place: 
AB Brussel
Date: 
Wednesday, 10. April 2019
Discoproducer Giorgio Moroder komt op 10 april naar Ancienne Belgique
 
 
Giorgio Moroder
 
SHARE   Share on Facebook   Share on Twitter   Share on WhatsApp   Share by mail
 
 
10.04.2019   Ancienne Belgique, Brussel
Tickets te koop vanaf vrijdag 12 oktober om 10u.
 
  TICKETS  
 
 

Italiaanse songwriter, producer en dj Giorgio Moroder komt op 10 april met een spectaculaire theatershow, verbluffende visuals en lichteffecten, samen met zijn band en zangers naar Ancienne Belgique. De 78-jarige Moroder wordt door velen geroemd als de godfather van de discomuziek en zelfs als grondlegger van de elektronische dansmuziek.

Giorgio Moroder leverde de muziek voor het Racerspel van Google, en droeg bij tot Daft Punks Giorgio by Moroder op hun hitplaat Random Access Memories. Voor die samenwerking werd hij in 2014 bekroond met een Grammy voor album van het jaar. In 2015 bracht Moroder zijn recentste studioalbum Déjà Vu uit, waarvoor hij onder meer samenwerkte met Sia, Charli XCX, Kylie Minogue, Britney Spears en Kelis.

Moroder is al meer dan 55 jaar één van de meest invloedrijke personen in de muziekindustrie. Sinds 1963 was hij de eerste die een repetitieve beat onder dansmuziek zette, de harmoniewetten aan zijn laars lapte en de synthesizer centraal plaatste in zijn muziek. Hij werkte samen met o.a. Donna Summer (onder meer I Feel Love, On the Radio, Love to Love You Baby, en Hot Stuff), Cher (Bad Love), Blondie (Call me), David Bowie (Cat People), Debbie Harry (Rush Rush), Freddie Mercury (Love Kills), Bonnie Tyler (Here She Comes) en Pat Benatar (Here's My Heart). Zijn enorme bijdrage tot de popmuziek werd met maar liefst vier Grammy Awards bekroond.

Hij werkte niet alleen samen met de grootste artiesten uit de jaren 70 en 80, maar componeerde en producete ook de soundtracks van films die - net als hij - iconisch zijn geworden voor de jaren 80, zoals American Gigolo, Cat People, Scarface, Electric Dreams, The Never Ending Story, Top Gun, en Midnight Express.

Giorgio Moroder over zijn eerste livetournee ooit: "It is something I have always wanted to do, fans kept reaching out to me, asking if I would ever do a real tour. Back in the days it was unthinkable for producers to ever leave their studios. That territory was reserved for the singers. Today, DJ’s and music producers have become the superstars of popular dance music, so the time feels right and I am so excited to be finally doing this!'

A Celebration of the 80’s belooft een avond vol danshits te worden, met zowel klassiekers als recenter werk. Bovendien zal hij een eerbetoon brengen aan zijn muze Donna Summer. De discodiva zal op het scherm synchroon met Moroder en zijn band optreden. Tickets te koop vanaf vrijdag 12 oktober om 10u via greenhousetalent.be.