De Britse zangeres Sophie Ellis-Bextor staat op 4 maart 2024 in De Roma in Antwerpen

News

About: 
De Britse zangeres Sophie Ellis-Bextor staat op 4 maart 2024 in De Roma in Antwerpen
Artist: 
Sophie Ellis-Bextor
Place: 
De Roma in Antwerpen
Date: 
Monday, 4. March 2024
    Share on Facebook   Share on Twitter   Share on WhatsApp   Share by mail
 
 

MA

04.03.2024

De Roma, Antwerpen
Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 29 september om 9u00

 

Volgens songschrijver en multi-instrumentalist Ed Harcourt is Sophie Ellis-Bextor 'een glorieuze flipperkast die nooit pauzeert, een hoorn des overvloeds van chaos, schoonheid en glitter.’ Harcourt weet waarover hij spreekt daar hij onlangs een derde album, Ellis-Bextor’s 7de studioalbum, heeft opgenomen met de 44-jarige Britse zangeres, singer-songwriter en model. Op 4 maart komt Sophie Ellis-Bextor naar De Roma in Antwerpen. Tickets zijn te koop vanaf 29 september om 9u00 via greenhousetalent.com.

 

Sophie Ellis-Bextor laat het eerst van zich horen midden jaren negentig als frontvrouw van Britpopsensatie Theaudience. Na één plaat wordt de groep al ontbonden, gevolgd door een samenwerking met de Italiaanse DJ Spiller, goed voor de mega-zomerhit 'Groovejet (If This Ain’t Love)’. Het is meteen de gedroomde vertrouwensboost die ze nodig heeft om haar solocarrière te lanceren in het nieuwe millennium. Zowel haar debuut 'Read My Lips’ - met daarop 'Murder On The Dancefloor’ als meest gedraaide song in Europa in 2002 -, opvolger 'Shoot From The Hip’ als de twee daaropvolgende platen kennen wereldwijd de nodige bijval.

 
 
 

Nieuwe muzikale wegen worden er in 2014 verkend met vriend, producer en co-schrijver Harcourt. Haar recente plaat 'Hana’ is de derde van een trilogie opgebouwd rond het thematische kader van een locatie. 'Wanderlust’ (2014) liet zich inspireren door Oost-Europa, 'Familia’ (2016) dompelde zich onder in Latijns-Amerika. 'Hana’ omarmt Oost-Azië met een titel verwijzend naar het Japanse woord voor 'bloesem’. De nieuwe songs klinken ochtenddauwfris, laveren tussen pure, ingetogen reflectie en uitbundige synthpop met een alternatief randje. Zo verwijst 'Hearing In Colour’ naar een staat van synesthesie waarin ze vormen linkt aan muziek en kleuren associeert met bepaalde dagen van de week.

 

Sophie Ellis-Bextor is verre van een eendimensionaal popfenomeen. Zo houdt ze in november 2021 een live 24-uren discomarathon ten voordele van BBC Children In Need, een uitloper van haar wekelijkse live Instagram 'The Kitchen Disco’ streams tijdens de pandemie. Samen met echtgenoot Richard Jones (bassist bij The Feeling) en haar vijf zonen brengt ze al dansend onder de keukendiscobal gesmaakte covers als 'Dancing Queen’ of 'Yes Sir, I Can Boogie’. Er volgt een studio- en live-plaat plus een tournee wanneer de wereld weer opengaat, een kookboek, 'Love.Food.Family: Recipes From The Kitchen Disco’ en het boek annex podcastserie 'Spinning Plates’ over haar leven als echtgenote, performer en moeder.

 

Wie haar al live aan het werk heeft gezien, weet dat ze zichzelf graag heruitvindt op het podium en het verrassingseffect een warm hart toedraagt. Elton John wist dan ook wat hij deed toen hij haar in de Londense 02 Arena liet openen tijdens zijn afscheidstournee.

 

Tickets voor Sophie Ellis-Bextor te koop vanaf 29 september om 9u00 via greenhousetalent.com.