Concertorganisator en boekingskantoor Greenhouse Talent, gevestigd in Gent, neemt de organisatie van het festival Gent Jazz over.

News

About: 
Concertorganisator en boekingskantoor Greenhouse Talent, gevestigd in Gent, neemt de organisatie van het festival Gent Jazz over.
Artist: 
Greenhouse Talent
Place: 
Gent

Concertorganisator en boekingskantoor Greenhouse Talent, gevestigd in Gent, neemt de organisatie van het festival Gent Jazz over. De gesprekken met Stad Gent en de betrokken stakeholders worden opgestart in de komende dagen. Van zodra deze rond zijn, volgt meer communicatie.

Met meer dan 17 jaar expertise in de organisatie van concerten, een stevige verankering in Gent, een hart voor jazz en een gezond financieel beheer maakt Greenhouse Talent zich sterk om het festival een bloeiende toekomst te geven en Gent verder op de internationale kaart te zetten als muziekstad.
 

Overname

De overname van het handelsfonds van VZW Jazz en Muziek werd gisterenavond afgerond. Het gaat om de overname van de activa uit het faillissement die het voor Greenhouse Talent moet mogelijk maken het jazzfestival een nieuwe toekomst te geven.
 

"Greenhouse Talent werd gekozen als geschikte partner op basis van een grondig uitgewerkt kwalitatief aanbod, haar ijzersterke reputatie, maar in het bijzonder haar verbintenis om alle werknemers aan boord te houden en de correcte overnameprijs. Ook haar engagement om het festival te organiseren in nauw overleg met de Stad Gent, de Bijloke en de betrokken culturele partners, en het voortbestaan van de creatiewedstrijd Jong Jazztalent te garanderen, gaven mee de doorslag." - Curator, Matthias Gesquière
 

Greenhouse Talent & Gent Jazz 

Greenhouse Talent heeft een solide reputatie in de muzieksector, zowel in eigen land als internationaal. Bovendien brengt het een team van professionele medewerkers mee die alle aspecten van concertorganisatie beheersen. Zo organiseerde het de openluchtconcerten van o.a. Prince en Leonard Cohen op het Sint-Pietersplein in Gent. Afgelopen zomer rolden The Rolling Stones over het Koning Boudewijnstadion in Brussel en vlamde Rammstein twee keer in een uitverkocht Park De Nieuwe Koers in Oostende.

Daarnaast telt Greenhouse Talent enkele bookers met een hart voor jazz en aanverwante genres: wereldmuziek, klassiek, R&B, blues, filmmuziek. Een greep uit het roster: Herbie Hancock, Thundercat, Fatoumata Diawara, Diana Krall, Gregory Porter, Julian Lage, Colin Stetson, Bill Frisell, Wynton & Branford Marsalis, Marc Ribot, Lakecia Benjamin, Ludovico Einaudi, Kamasi Washington, Theo Croker, DOMi & JD Beck, The Cinematic Orchestra, Roberto Fonseca, Dianne Reeves, Somi, Marcus Miller, Stanley Clarke, James Brandon Lewis, Harold Lopez-Nussa, Marco Mezquida, Ibrahim Maalouf, Seun Kuti en vele anderen.
 

Greenhouse Talent kijkt ernaar uit om samen met de Stad Gent en alle betrokken partijen de nieuwe toekomst voor Gent Jazz en bij uitbreiding de jazzscene in België te schrijven. 

Praktisch

Van zodra de gesprekken met Stad Gent en andere stakeholders rond zijn, zal Greenhouse Talent de programmatie, periode, ticketprijzen en alle andere praktische informatie delen. Dit gebeurt via de vertrouwde website: www.gentjazz.com, social media kanalen: Facebook, Instagram, Twitter en de nieuwsbrief van Gent Jazz.

 

 
 

OVER GREENHOUSE TALENT

 
 

 

Greenhouse Talent is een concertorganisator, promotor en een boekingskantoor met kantoren in Gent en Breda. De organisatie biedt een all-round service dankzij een gedreven team van 40 vaste medewerkers met elk hun expertise: booking, marketing, productie, administratie, ticketing en boekhouding. Door de aanhoudende groei is Greenhouse Talent intussen de grootste onafhankelijke concertorganisator in de Benelux.

Greenhouse Talent werd opgestart in 2004 door Pascal Van De Velde. Van een eenmanszaak groeide het de volgende zeventien jaar uit tot een stabiel en financieel gezond bedrijf. Dat is met inbegrip van Greenhouse Talent Nederland, opgericht in 2010 en Live Comedy, dat in 2013 erbij kwam.

De organisatie is flexibel en snel. De 'line of command’ is kort, beslissingen worden snel genomen, langetermijndenken en de stabiele ontwikkeling van de carrière van artiesten zijn prioritair. Greenhouse Talent is trouw aan artiesten, partners, leveranciers en personeel.

Jaarlijks organiseert Greenhouse Talent meer dan 500 shows over diverse genres heen in de Benelux. Een greep uit het aanbod: Elvis Costello, Justin Bieber, Elton John, Massive Attack, Clouseau, The Rolling Stones, Bryan Ferry, Maluma, Joe Bonamassa, KISS, Bianca Del Rio, Hans Zimmer, Cristina Branco, Wim Mertens en vele anderen. Zeer uiteenlopend, maar wel allemaal met een gemene deler: kwaliteit primeert.