Citadelic Summer in het Citadelpark begint vanaf woensdag 31 mei.

News

About: 
Citadelic Summer in het Citadelpark begint vanaf woensdag 31 mei.
Artist: 
Citadelic Summer
Place: 
Gent
Date: 
Tuesday, 30. May 2017

De tiende editie van Citadelic Summer in Gent begint morgen.
Alle concerten zijn gratis dus moeten wij ook werken met consumpties om uit de kosten te komen.
Qua muziek zijn de 6 dagen zeer divers. We serveren Gentse top met Moker, De Beren Gieren, Steiger, Paul Van Gysegem Trio hebben 2 internationale topensembles met Jorge Rossy Vibration Quintet (Jorge Rossy is o.a. de vaste drummer van Brad Mehldau Trio). In deze allstar band met saxofonist van het moment Mark Turner was eerst Al Foster aangekondigd maar wegens omstandigheden kan hij er niet bij zijn. Hij wordt vervangen door niemand minder dan Joey Baron (Bill Frisell, John Zorn, Stan Getz, enz. ). Iets avantgardistischer hebben we het met de Zwitserse veel gevraagde trombonist Samuel Blaser die ook Marc Ducret meebrengt.

Maar evenhard kijken we uit naar de jazz met invloeden uit de wereldmuziek met instrumenten als de traditionele Taiko Japanse drum (zaterdag met Rodrigo Fuentealba), Chinese guzeng (donderdag met Peter Jacquemyn), Oosterse qanun lap harp met onze Gentse Irakees Osama Abdulrasol en psychedelische shaabi uit Beirut om het festival te eindigen op maandag.

Op zondag is er een wandeling naar grote Visuele Partituren van hedendaagse componisten (i.s.m. met Musica) die start om 15h door het Citadelpark (inschrijvingen hier). En dan zijn er ook nog premieres en releases met Patrick De Groote - Chris Joris - Paul Van Gysegem en Llop, de groep van talent Erik Bogaerts en fantastische Franse bassist Brice Soniano.
En dan spreken we nog niet van de heerlijk lyriek van het hemelse 3/4 Peace met Christian Mendoza en Ben Sluijs, de intimiteit van de duos Machtelinckx/Van Deun of De Groote/Faes, het nieuwe quartet van de bassist van Vaya Con Dios Sal La Rocca met onze lieveling Jeroen Van Herzeele, de excentriciteit van Marcel Vanthilt met zijn antwerpse Hamster en de frisheid van Lilly Joel met Jozef Dumoulin en Lynn Cassiers.

info
http://citadelic.be/