Bryan Ferry komt op 28 juni naar OLT Rivierenhof en op 30 juni naar Kursaal in Oostende

News

About: 
Bryan Ferry komt op 28 juni naar OLT Rivierenhof en op 30 juni naar Kursaal in Oostende
Artist: 
Bryan Ferry
Place: 
Olt Rivierenhof Antwerpen en Kursaal Oostende
Date: 
Sunday, 28. June 2020
 
Greenhouse Talent   CONCERTNIEUWS
 
 
Bryan Ferry komt op 28 juni naar OLT Rivierenhof en op 30 juni naar Kursaal in Oostende
 
 
Bryan Ferry
 
SHARE   Share on Facebook   Share on Twitter   Share on WhatsApp   Share by mail
 
 
28.06.2020   OLT Rivierenhof, Deurne
Tickets te koop vanaf vrijdag 22 november om 14u
 
  TICKETS  
 
 
30.06.2020   Kursaal, Oostende
Tickets te koop vanaf vrijdag 22 november om 14u
 
  TICKETS  
 
 

De voormalige frontman van Roxy Music, Bryan Ferry, keert in 2020 terug naar België. Dit keer houdt hij halt in het OLT Rivierenhof (28/06) en Kursaal Oostende (30/06). Bryan Ferry, de man achter hits als 'More Than This', 'Slave To Love' en 'Let's Stick Together', speelt de grootste hits uit zijn legendarische carrière als soloartiest en als leadzanger van Roxy Music.

Een legendarische persoonlijkheid en een oeuvre om U tegen te zeggen. De carrière van de 74-jarige Ferry begon 48 jaar geleden toen hij met Brian Eno, Phil Manzanera, Andy Mackay, Paul Thompson en Graham Simpson artrockgroep Roxy Music oprichtte. Het zestal scoorde internationale hits met nummers als 'Love Is The Drug', 'Avalon', 'More Than This' en de schitterende John Lennon-cover 'Jealous Guy'.

In 1983 nam de band een creatieve pauze, die uiteindelijk maar liefst achttien jaar zou duren, waardoor Ferry zich nog meer kon richten op zijn toch al prominente solowerk. Sinds zijn debuut bij Roxy Music in 1972, wordt Bryan Ferry internationaal geprezen als één van de meest vernieuwende en stijlvolle muzikanten uit de pop- en rockmuziek.

Als soloartiest is Ferry minstens zo succesvol als in zijn beste dagen bij de Britse groep, die volgens Rolling Stone Magazine nog steeds bij de beste bands allertijden hoort. De singer-songwriter uit het noorden van het Verenigd Koninkrijk bracht in totaal vijftien soloplaten uit, waarvan Boys and Girls (1985), met daarop het monumentale 'Slave To Love'. Andere hits die Ferry door de jaren opnam zijn o.a. 'Kiss and Tell' en de meeslepende ballade 'Don’t Stop The Dance'. Zijn laatste wapenfeiten zijn 'Olympia’ (2010), 'The Jazz Age’ (2012), 'Avonmore’ (2014) en 'Bitter-Sweet' (2018).

De ticketverkoop voor zijn concerten in OLT en Kursaal Oostende start nu vrijdag 22 november om 14u via greenhousetalent.be.