Boudewijn de Groot stopt met optreden

News

About: 
Boudewijn de Groot stopt met optreden
Artist: 
Boudewijn de Groot

Een bericht van Boudewijn:

MOOI GEWEEST

In DWDD van 6 februari vertelde ik dat ik ga stoppen met touren. Na de tour met Vreemde Kostgangers, van 13 februari t/m 17 mei, zal ik niet meer zingend door Nederland en Vlaanderen reizen. Losse optredens doe ik al geruime tijd niet meer (tenzij bij - voor mij - zeer, zéér speciale gelegenheden) en nu komt er dus ook een einde aan de tours. In DWDD had ik het over de toenemende stress tijdens de voorbereidingen van de afgelopen tours en de op onverklaarbare wijze steeds groter wordende nervositeit daarbij. Dit samen met de rompslomp rond de optredens (vroeg van huis vanwege files, uren rondhangen in saaie kleedkamers) maakt dat ik het voor gezien houd.
Het is mooi geweest, zoals ik een paar jaar geleden in een van de programma’s zong.
Muziek blijft wel een belangrijk onderdeel van mijn leven, dus ik zal blijven schrijven zolang er ideeën naar boven (en hopelijk naar buiten) komen. Wat er vervolgens met die liedjes gebeurt zie ik dan wel weer. Ik ben geen theaterdier en voor mij is een liedje klaar als het geschreven is. Ik hoef het niet meer honderden keren te zingen – die tijd is geweest.
Dank voor al jullie enthousiasme tijdens alle optredens van de afgelopen 55 jaar. Het heeft me meer dan eens geholpen. En al met al heb ik veel meegemaakt, veel geleerd en uiteraard ook heel veel plezier gehad. En plezier in muziek maken zal ik niet snel kwijtraken, maar dan thuis in mijn werkkamer. Wel zo relaxt.

Boudewijn.