Blues-Rock's meest veerkrachtige icoon Walter Trout onthult officiële video voor "I've Had Enough" ft. Dee Snider (Twisted Sister)

News

About: 
Blues-Rock's meest veerkrachtige icoon Walter Trout onthult officiële video voor "I've Had Enough" ft. Dee Snider (Twisted Sister)
Artist: 
Walter Trout
Vandaag brengt bluesrockicoon Walter Trout de officiële video uit voor "I've Had Enough" met Dee Snider van Twisted Sister. Je kunt de video hier bekijken.
 
Trout is ook begonnen aan een Europese tournee in Denemarken, die vervolgens door Zweden, Noorwegen, Finland, Tsjechië, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Nederland zal gaan voordat hij in juli naar de VS gaat voor een aantal data en vervolgens in oktober naar het Verenigd Koninkrijk. Tickets zijn hier verkrijgbaar. 
 
"I've Had Enough" is afkomstig van zijn #1 Billboard Blues album Broken, dat op 1 maart uitwam op Provogue/Mascot Label Group. Over het nummer zegt Trout: "Dee Snider van Twisted Sister plaatste een live opname van mij op zijn Twitter en zei: 'Luister naar deze verdomde gitaarheld'. We raakten aan de praat en werden vrienden; hij kwam de studio in en ik wist dat ik een nummer voor hem moest schrijven. Dus ik dacht: 'Nou, hij heeft We're Not Gonna Take It gedaan'. Dus schreef ik I've Had Enough. En het is rockin'."
 
De video laat Walter en zijn band zien in een performance met Snider, en het straalt absoluut good time rocking uit. Trout zegt: "Het is altijd een uitdaging om de studio in te gaan en een visuele weergave te maken van de stemming van het nummer zoals we het hebben opgenomen. En daar komt Dee Snider, die de hele boel in vuur en vlam zet met zijn geweldige, positieve en aanstekelijke energie! Echte rock 'n roll swagger. Wat een lol hebben we gehad en wat vond ik het jammer toen de opnames klaar waren. Bedankt, Dee!"

 Credit: Leland Hayward
De in New Jersey geboren icoon onthulde eerder al de video's voor "Broken", met Beth Hart, Talking to Myself en "Bleed", met mondharmonicavirtuoos Will Wilde. Snider, Wilde en Hart voegden zich voor het eerst bij Trout. "Ik dacht dat mijn vriendin Beth Hart zich wel kon vinden in het titelnummer Broken," zegt hij over de zangeres wiens vurige vocalen samenklinken met die van hem. "Met dat nummer keek ik naar de wereld - vooral naar wat er gaande is in de Verenigde Staten - maar ik dacht ook aan mijn herstel van wat mij is overkomen. Ik had het eerste couplet - 'Pieces of me seem to break away/ I lose a little more every day'. Maar het was bijna te veel voor me om terug te gaan in die shit. Dus mijn vrouw Marie kon me helpen met de tekst - en ze sloeg de spijker op z'n kop. Die gitaarsolo, dat is misschien wel mijn favoriet op de plaat. Ik heb hem met de band opgenomen, in één take. Ik wilde kijken of ik het kon overtreffen - maar dat mocht niet!"
 
We zijn allemaal gebroken. Maar niemand is onherstelbaar. Het is een filosofie waar Walter Trout zeven onstabiele decennia lang naar heeft geleefd in het hart van de Amerikaanse samenleving en bluesrockscene. Zelfs nu de wereld meer dan ooit gebroken is – door politiek, economie, sociale media en cultuuroorlogen – beschrijft het nieuwste album van de legendarische Amerikaanse bluesman, Broken, de bittere schisma’s van het moderne leven, maar weigert eraan toe te geven. "Ik heb altijd geprobeerd positieve nummers te schrijven, en dit album is dat niet helemaal", meent de 72-jarige over de volledig uit originele songs bestaande tracklist. "Maar ik blijf altijd hopen. Ik denk dat ik daarom dit album heb geschreven."
 
Met galgenhumor merkt Trout op dat zijn nieuwe album opent met een nummer genaamd Broken en eindigt met een nummer genaamd Falls Apart. Hij kan het verband tussen de persoonlijke en de sociaal-politieke stemming die in de lucht hangt niet ontkennen, en als zodanig liggen tussen die twee boekensteunen enkele van de meest rauwe nummers uit zijn carrière. Toch wijst de hoop de weg met het idee dat muziek ons ​​kan helpen gebrokenheid te overwinnen – noot voor noot.
 
Tour Dates
 
03 Apr – Kulturcenter Jammerbugt – Aabybro, DENMARK
04 Apr – Eksercerhuset – Fredericia, DENMARK
06 Apr – Amager Bio – Copenhagen, DENMARK
09 Apr – Biljardkompaniet – Kristianstad, SWEDEN
10 Apr – Kungsbacka Teater – Kungsbacka, SWEDEN
11 Apr – Röverstaden – Oslo, NORWAY
12 Apr – Ottos – Finnsnes, NORWAY
13 Apr – Kulturakademin – Motala, SWEDEN
15 Apr – Bryggarsalen – Odenplan, SWEDEN
17 Apr – Pakkahuoneenaukio – Tampere, FINLAND
18 Apr – House of Culture – Helsinki, FINLAND
20 Apr – Katalin – Uppsala, SWEDEN
23 Apr – Archa Theatre – Praha, Czechia
24 Apr – Der Anker – Leipzig, GERMANY
25 Apr – Kesselhaus in der Kulturbrauerei – Berlin, GERMANY
26 Apr – Markethalle – Hamburg, GERMANY
27 Apr – Bürgerhaus Stollwerck – Köln, GERMANY
28 Apr – Zeche Bochum – Bochum, GERMANY
30 Apr – Alhambra – Paris, FRANCE
01 May – Musiktheater REX – Bensheim, GERMANY
03 May – Konzertfabrik 27 & Mini Z7 – Pratteln, SWITZERLAND
04 May – Im Wizemann – Stuttgart, GERMANY
06 May – Rockhouse – Salzburg, AUSTRIA
07 May – Colos-Seal – Aschaffenburg, GERMANY
09 May – Paradiso – Amsterdam, NETHERLANDS
10 May – Luxor Live – Arnhem, NETHERLANDS
12 May – Poppodium 013 – Tilburg, NETHERLANDS
09 Jul - The Dakota, Minneapolis, MN - USA
10 Jul - The Englert Theatre, Iowa City, IA - USA
11 Jul - Playing With Fire, Gene Leahy Mall/Riverfront, Omaha, NE - USA
14 Jul - SPACE, Chicago, IL - USA
21 Aug - The Kate, Old Saybrook, CT - USA
23 Aug - Jimmy's Jazz and Blues Club,Portsmouth, NH - USA
25 Aug - North River Blues Festival, Boston MA - USA
26 Aug - Payomet Performing Arts Center, Cape Cod, MA - USA
16 Oct – Opera House – Buxton, UK
17 Oct – Queens hall – Edinburgh, UK
18 Oct – The Glasshouse – Gateshead, UK
19 Oct – Picturedrome – Holmfirth, UK
22 Oct – Apex - Bury St Edmunds, UK
23 Oct – Cheese & Grain - Frome, UK
24 Oct - Town Hall – Birmingham, UK
25 Oct - Islington Assembly Hall – London, UK

Walter Trout - Bleed (feat. Will Wilde) - (Official Lyric Video)

Walter Trout feat. Beth Hart - Broken (Official Lyric Video)

Walter Trout - Talking to Myself (Official Lyric Video)

Tracklist
1. Broken (feat. Beth Hart)
2. Turn And Walk Away
3. Courage In The Dark
4. Bleed (feat. Will Wilde on Harmonica)
5. Talkin' To Myself
6. No Magic ( in the street )
7. I've Had Enough (feat. Dee Snider)
8. Love Of My Life
9. Breathe - written by Richard Gerstein
10. Heaven Or Hell
11. I Wanna Stay
12. Falls Apart
Facebook
Website
Spotify
Instagram
YouTube
Twitter