Belgian Blues Federation organiseert Belgian Blues Challenge 2023

News

About: 
Belgian Blues Federation organiseert Belgian Blues Challenge 2023
Artist: 
Belgian Blues Federation

Belgian Blues Federation organiseert Belgian Blues Challenge 2023

Tot 30 juni 2023 kunnen Belgische bluesbands zich aanmelden voor deelname aan de Belgian Blues Challenge. Nieuw is dat de winnaars niet alleen naar de European Blues Challenge worden gestuurd, maar ook naar de International Blues Challenge in Memphis. Dat komt omdat de Belgian Blues Challenge vanaf deze editie wordt georganiseerd door de gloednieuwe VZW Belgian Blues Federation. Deze vereniging, aangesloten bij The Blues Foundation en European Blues Union, stelt zich tot doel om de blues in België te promoten, samenwerking tussen organisaties en muzikanten onderling te bevorderen, de toegang tot informatie over en contacten in de blues te faciliteren en te fungeren als een open forum voor de uitwisseling van ideeën en expertise tussen de leden.

Een blues in the schools-project, Belgian Blues Awards en een Belgian Blues Relief Fund zijn nog maar enkele van de extra initiatieven die de Belgian Blues Federation (BBF) op termijn gaat ontwikkelen. Eerst gaat alle aandacht naar de opstart van de communicatie rond de nieuwe vereniging en de preselectie voor de Belgian Blues Challenge (BBC). De vorige edities waren een initiatief van enkele Belgische leden van de European Blues Union. Die maken nu ook deel uit van het bestuur van de BBF.

De Belgische selectie voor de 12de editie van de European Blues Challenge in 2024 én de International Blues Challenge 2025 is van start gegaan. Uit alle kandidaturen zal het bestuur van VZW Belgian Blues Federation acht finalisten kiezen. Die zullen het tegen elkaar opnemen tijdens de live-finale van de Belgian Blues Challenge op 14 oktober 2023 in VTC de Mixx in Herselt. Dit evenement is een productie van het (Ge)Varenwinkelfestival.

De vorige winnaars van de Belgian Blues Challenge waren Howlin' Bill, Lightnin' Guy, Hideaway, Fred & The Healers, Doghouse Sam & His Magnatones, Tiny Legs Tim, The BluesBones, Ed & The Gators, Black Cat Biscuit, Steven Troch Band en Özgür Hazar's Blues Syndicate. Belgische bands die zich geroepen voelen om in hun voetsporen te treden en een stap richting de internationale podia te zetten, moeten zich voor 30 juni inschrijven.

Wat te doen?

  • Blues moet het DNA van jouw muziek zijn.

  • Inschrijven gebeurt via het formulier op www.belgianblueschallenge.be. Je bezorgt

    ons het volgende: de audiobestanden van drie nummers, een live-videoclip, een

    foto, een biografie, de samenstelling van jouw bluesband en jouw contactgegevens.

  • Deadline voor inschrijvingen is 30 juni 2023.

  • Door in te schrijven verklaar je je akkoord met de spelregels van de BBC (zie

    www.belgianblueschallenge.be).

  • Door in te schrijven verklaar je dat jouw bluesband beschikbaar is om, indien

    geselecteerd, op 14 oktober 2023 te spelen tijdens de finale van de BBC in Herselt.

    Eind juli worden de acht finalisten bekendgemaakt.

    Meer weten?

  • www.belgianblueschallenge.be

  • info@belgianblues.org

  • 0477/44.27.03 (Nico De Cock) •