België weet weinig over Ger Warink

News

About: 
België weet weinig over Ger Warink
Artist: 
Ger Warink
Place: 
Brussels
Date: 
Thursday, 6. August 2020
We kregen een bio toegestuurd...
Ger Warink (1962) kreeg rond zijn 9e zijn eerste elektrische gitaar van zijn vader, een rode Stratocaster. Na één gitaarles was het genoeg geweest en ging het instrument weer in de kast om vervolgens na de verhuizing van Beverwijk naar Loppersum in 1972 te worden verkocht aan een optredende band (the Refugees) bij zijn ouders in het hotel voor de lieve som van 25 gulden.

Op zijn 15e kocht hij dan toch een Egmond gitaar voor 100 gulden bij het Noorder Muziekhuis in Groningen en ging aan de slag. Eén en ander resulteerde in een zekere vaardigheid, die gevolgd werd door het oprichten van zijn eerste band Sjek Cheque en de Vloetjes, even later via The Judge
omgedoopt tot L&B Band. Hiermee werden twee singles opgenomen in 1982 en 1983. De single getiteld "De eerste de beste" haalde een tipnotering in België. Al met al heeft deze formatie tot februari 1986 in wisselende bezettingen bestaan.

De muzikale carrière lag door het opstarten en runnen van een eigen bedrijf stil tot 1991, toen Ger werd benaderd door de leden van Hail Gewoon om hun gitarist te vervangen die om gezondheidsredenen moest stoppen. Vanaf die dag tot heden is Ger de zanger/gitarist van de band.

The OutTakes was het volgende project waar Ger aan deelnam en nog steeds deelneemt en wel als bassist/zanger

Maar nu maakt Ger ook solo muziek, waarin hij zijn eigen ik laat zien. En met de nieuwste track One Thousand is een start gemaakt voor het uitbrengen van een EP aan het eind van dit jaar dit jaar.

Website: https://www.facebook.com/nananeusbeer