Authentieke en integrale vertolking van The Beatles’ legendarische album 'Abbey Road’ door de internationaal geprezen The Analogues dit najaar in Antwerpen en Luik

News

About: 
Authentieke en integrale vertolking van The Beatles’ legendarische album 'Abbey Road’ door de internationaal geprezen The Analogues dit najaar in Antwerpen en Luik
Artist: 
The Analogues
Place: 
Stadsschouwburg Antwerpen
Date: 
Wednesday, 5. October 2022
GreenhouseTalent

PERSBERICHT

 
 
 

 

Authentieke en integrale vertolking van The Beatles’ legendarische album 'Abbey Road’ door de internationaal geprezen The Analogues dit najaar in Antwerpen en Luik

 
 

 

 
 
 
 
    Share on Facebook   Share on Twitter   Share on WhatsApp   Share by mail
 
 

WO

05.10.2022

Stadsschouwburg, Antwerpen
Ticketverkoop start op dinsdag 17 mei om 11u

 

DO

06.10.2022

Le Forum, Luik
Ticketverkoop start op dinsdag 17 mei om 11u

 

The Analogues toerden de afgelopen jaren langs uitverkochte zalen met concerten van The Beatles' iconische studioalbums van na 1966. Alle albums worden telkens in hun geheel gespeeld; analoog en authentiek van de eerste tot de laatste noot.  Na 'Magical Mystery Tour', 'Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band' en 'The White Album' brengen The Analogues nu 'Abbey Road' magistraal tot leven door het legendarische laatste Beatles-album live te spelen, met strijkers en blazers, en alle vintage instrumenten die The Beatles meer dan 50 jaar geleden op de originele opname gebruikten.

 

Op woensdag 5 oktober spelen ze in de Stadsschouwburg, Antwerpen en op donderdag 6 oktober 2022 in Het Forum, Luik. De ticketverkoop start op dinsdag 17 mei 2022 om 11u via greenhousetalent.com.

 

Een passie voor perfectie

Heeft de wereld nog een Beatles tribute band nodig? Waarschijnlijk niet, als het alleen maar gaat om pruiken, pakken, 'yeah yeah yeahs' en het vroegere deel van het repertoire van de Fab Four. The Analogues daarentegen richten zich op het latere werk van The Beatles. We hebben het over de nummers die in de studio werden gesmeed toen de creatieve output van de band zich manifesteerde in regelrechte genialiteit. The Beatles zelf zijn nooit met dit materiaal op tournee geweest - The Analogues doen dat echter wel. De vijfkoppige band uit Nederland brengt de studioalbums van The Beatles live, elk album in zijn geheel, van begin tot eind. Ze brengen deze magische muziek tot leven, begeleid door strijkers, blazers en originele historische instrumenten, met een passie voor perfectie en een niet aflatend oog en oor voor de kleinste details.

 
 
The Analogues
 
 

"I’ve witnessed something I never really thought I’d be able to witness again. Amazing”.  - Geoff Emerick, chief engineer for The Beatles.

"They kept on showing you hidden depths in songs you thought you knew inside out” ***** - Tim De Lisle, Mail on Sunday

 

"Most of us have never seen the Beatles live. After tonight, I feel like at least I have heard them."**** - Neil McCormick, The Telegraph

 
 

Let It Be: ABBEY ROAD

De meest recente show van The Analogues 'Let it be: ABBEY ROAD' speelt zich af in het laatste jaar van The Beatles en omvat zowel 'Let it be' als 'Abbey Road'. De focus ligt echter op Abbey Road; die ongelooflijke, laatste creatieve explosie van The Beatles in 1969.  Abbey Road was het laatste album dat The Beatles collectief in de studio opnamen: een laatste bundeling van krachten, resulterend in een absoluut meesterwerk. De nummers vormen een rijk en gevarieerd klanklandschap van orkestrale arrangementen en gedurfde studio-experimenten die door The Analogues in hun volle glorie worden weergegeven. Daarna gaat de show verder met een selectie uit het songbook van The Beatles, toegespitst op materiaal uit 'de studiojaren'.

 

Live in Abbey Road

Op 30 juni 2019, precies 50 jaar nadat The Beatles het origineel opnamen, zetten The Analogues het podium op in de Abbey Road Studio's in Londen en namen hun Abbey Road concert op voor een live publiek. Een once in a lifetime ervaring voor zowel de band als het publiek die resulteerde in de release van The Analogues 'Abbey Road Relived' cd/lp op Decca.

 

Internationaal geprezen

Uitverkochte tournees en stadionshows in Nederland, lovende recensies in de internationale pers en onverdeelde lof van toonaangevende internationale Beatles-autoriteiten hebben de weg vrijgemaakt voor shows in heel Europa, waaronder langverwachte shows in het London Palladium en The International Beatleweek in Liverpool (2019), waar de band 'The White Album' uitvoerde in Liverpools legendarische Philharmonic Hall.

 
 

The Analogues zijn:
Bart van Poppel - Muzikaal leider, bas, toetsen, zang
Jac Bico - Gitaar, sitar, percussie, toetsen, zang
Fred Gehring - Drums, zang
Diederik Nomden -  Toetsen, gitaar, zang
Felix Maginn - Gitaar, zang
Jan van der Meij - Gitaar, zang