Allerlaatste concert De Lage Landenliedjes zondag 28 januari om 10.30u

News

About: 
Allerlaatste concert De Lage Landenliedjes zondag 28 januari om 10.30u
Date: 
Sunday, 28. January 2024
 
 
Nekka vzw
 
 
Allerlaatste concert De Lage Landenliedjes zondag 28 januari om 10.30u
 
 
 
 
Op zaterdagavond 27 januari en op zondagvoormiddag 28 januari vinden de allerlaatste concerten plaats van het project "De Lage Landenliedjes" , een samenwerking tussen Nekka vzw en Hans Primusz .
 
Na twee jaar van concerten eindigt de voorstelling in zaal Elcks Huys in Ekeren, thuisbasis van de dirigent.
 
Het concert van zaterdagavond is uitverkocht , voor het concert van zondagvoormiddag om 10.30u zijn er nog de allerlaatste kaartjes.
 
Als u uw geliefde Nederlandstalige liedjes nog een allerlaatste keer in de versie van een
40-man sterk fantastisch koor wil horen , aarzel dan niet en bestel snel
 

Alle info vindt u op www.nekka.be

 
 
 
 
Walrus  op Nekka-intiem maandagavond 29 januari
 
Op maandagavond 29 januari vindt de volgende Nekka-intiem plaats.
Die avond om 20.00u speelt de groep Walrus in de foyer van het Fakkeltheater in Antwerpen een hele mooie akoestische set.
 
Geert Noppe heeft een bijzondere samenstelling. Hij is 33,3 % Yevgueni en 100 % Walrus. Op ‘Op De Valreep’ (2013), het eerste album van Walrus, was hij nog sterk bezig met die beide delen uit elkaar te houden. Op ‘Terug Naar Het Begin’ (2015) vaart hij zijn eigen koers. Het is geen kleinkunst, en ook geen rock, maar iets halverwege: verfijnde, alternatieve pop in een cryptisch Nederlands waarmee Noppe een terrein afbakent. Dat van Walrus.
Walrus is het stuk van Geert Noppe dat niet in Yevgueni past. Het heeft een behoorlijke omvang. Zo groot als het onzichtbare deel van een ijsberg ongeveer. Het zit daar ondertussen meer dan 25 jaar en het heeft een interessante vorm. Geert Noppe (toetsen, zang) is artistiek tweetalig. Hij wordt muzikaal gevormd door indierock van de jaren 90. “Ik ben groot geworden met Dinosaur Jr, Pixies en Smashing Pumpkins. Die muziek zit in mijn genen.” Zijn eerste probeersels zijn in het Engels van zijn helden. Maar in zijn kladschrift staan ook teksten in zijn tweede muzikale moedertaal: het Nederlands. Dat van De Kreuners (zijn allereerste concert op z’n 13de), Hugo Matthysen, De Mens en bovenal Noordkaap.
 
Tickets en info via www.fakkeltheater.be