Air brengt iconisch album 'Moon Safari' live in De Roma op 29 februari

News

About: 
Air brengt iconisch album 'Moon Safari' live in De Roma op 29 februari
Artist: 
Air
Place: 
De Roma - Antwerpen
Date: 
Thursday, 29. February 2024
    Share on Facebook   Share on Twitter   Share on WhatsApp   Share by mail
 
 

DO

29.02.2024

De Roma, Antwerpen
Tickets te koop vanaf vrijdag 17 november om 10u

 

Op 16 januari 1998 katapulteerden Nicolas Godin en Jean-Benoït Dunckel zich naar de top van het muzikale universum van de elektronische muziek. Die dag lanceerden ze met AIR hun iconische album Moon Safari. Zelden had een plaat meer impact op de muziekscene en met hits als Sexy Boy, All I Need en Kelly Watch The Stars nestelde het Franse duo zich voorgoed in het sterrendom.

 

Op 29 februari brengt AIR in De Roma een eerbetoon aan het iconische album, dat ze voor de allereerste keer volledig live zullen spelen. Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 17 november om 10u via greenhousetalent.be.

 
 

 
 

Na Moon Safari veranderde alles voor AIR. Haast ieder volgend album dat ze uit hun vintage synths toverden, bleek een schot in de roos. De hits bleven komen - Cherry Blossom Girl! Playground Love! - en live tonen Dunckel en Godin zich onevenaarbaar. Op het podium breiden ze hun dromerige songs uit tot geïmproviseerde kunstwerkjes, niet zelden met referenties naar artiesten als Jean-Michel Jarre, Vangelis, Pink Floyd en Serge Gainsbourg.

 

De invloed van AIR valt nauwelijks te onderschatten. David Bowie, Madonna en Beck zijn schatplichtig aan het Franse duo en later werkten ze samen met o.a. Charlotte Gainsbourg, Jarvis Cocker en The Divine Comedy. De creativiteit van de twee studievrienden kent geen grenzen en ze aarzelen niet om hun vleugels uit te spreiden richting andere takken van de kunst. Zo leverde AIR de soundtrack voor The Virgin Suicides. Het bekroonde debuut van regisseuse Sofia Coppola, bleek de perfecte atmosferische match.