WES LEE & THE POSSOM FOOT MOJO - LUCKY 7

Album Review

Album: 
WES LEE & THE POSSOM FOOT MOJO - LUCKY 7
Artist: 
Wes Lee
Record Label: 
Eigen beheer
Style: 
Mississippi Delta Blues, Traditionele Blues
Date: 
25/04/2017
Reviewed by: 
Walter Vanheuckelom
WES LEE & THE POSSOM FOOT MOJO - LUCKY 7
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Net als zijn vader begon Wes Lee zijn muzikale carrière als trombone speler. Tussen 1997 en 2002 tourde Wes als Mr. Tone And The Blues Funk Revival, waarmee hij twee albums met elektrische blues uitbracht. Daarna verhuisde hij van Mississippi naar Sint Louis. Na drie jaar had hij een koffer vol met teksten over de ervaringen die hij meemaakte. In de achtentwintig jaar dat Wes al muziek speelt, deelde hij het podium met Tab Benoit, Tinsley Ellis, Vasti Jackson, Kenny Neal, Rory Block en Sonny Landreth. Wes Lee speelt meer dan tweehonderd solo concerten per jaar, met zijn originele muziek op de resonator gitaar. Het is een solo performer die weet hoe hij een show moet maken. 'Lucky 7' is het zevende album dat Wes Lee uitbracht onder zijn eigen naam. Het album bevat zeven songs en drie alternatieve versies van die nummers. De songs werden geschreven door Wes Lee en P. Huff en de verhalen spelen een belangrijke rol in elk nummer.
 
 
 
 
 
 
Wes Lee is een multi instrumentalist en al de instrumenten die je hoort op 'Lucky 7' worden bespeeld door hem. De opener 'Baptized By The Blues' is een meeslepende blues shuffle die gedragen wordt door knap toetsenwerk, maar ook het gitaarwerk is niet te versmaden. Ook vocaal klinkt het erg goed met de aantrekkelijke stem waarover Wes beschikt. Het ritme wordt omhoog getrokken voor het vloeiende swing nummer 'Land Of The Wayward Pines', een ideale song om de beentjes eens los te gooien. Wes Lee neemt ons mee naar het diepe Zuiden met de Mississippi delta song 'Summer Of 33', volgens Lee een waar gebeurd verhaal in zijn familie. Hier bewijst Wes dat hij niet veel nodig heeft om een sterk en geloofwaardig nummer te brengen. De resonator en zijn stem zijn al voldoende. Met dezelfde ingrediënten weet deze muzikant ons het vrolijke verhaal van Adam en Eva te vertellen in 'Garden Party'. Het beste nummer op het album is voor mij de wondermooie ballade 'Crown Of Fire'. Het is instrumentaal meer gevuld en Wes is grandioos op de gitaar, met afwisselend vet slide werk en erg knap vingerwerk. Heerlijk nummer. Voor het pure 'Blackbird' vertrouwt Lee weer op zijn stem en de resonator.
 
 
 
 
 
 
Na deze zeven songs volgen er nog drie alternatieve versies van songs op het album. De eerste 'Lignite Blues' is zeker een voltreffer. Eerder vond ik dit één van de minste nummers, maar in deze akoestische gitaar gedreven versie kan ik het nummer zeker smaken. Ook vind ik de alternatieve versies van 'Summer Of 33' en 'Blackbird' beter en dat komt vooral omdat ze instrumentaal rijker zijn en omdat Wes Lee toch indruk maakt met zijn vlijmscherp gitaarwerk. 'Lucky 7' is een leuk album met een paar heel mooie uitschieters. (7/10)
 
 
 
 
 
 
Walter Vanheuckelom
 
 
 
 
 
 
1 - Baptized by the Blues
2 - Land of the Wayward Pines
3 - Summer Of 33
4 - Lignite Blues
5 - Garden Party
6 - Crown of Fire
7 - Blackbird
8 - Lignite Blues (Alternate Version)
9 - Summer of 33 (Alternate Version)
10 - Blackbird (Alternate Version)