WALK THAT WALK - YOU GOOD.?

Album Review

Album: 
WALK THAT WALK - YOU GOOD.?
Artist: 
Walk That Walk
Record Label: 
Eigen beheer
Style: 
Blues
Date: 
25/02/2022
Reviewed by: 
Walter Vanheuckelom
 
WALK THAT WALK - YOU GOOD.?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Walk That Walk is een Amerikaanse bluesband die haar wortels heeft in het diepe Midwesten van de USA. Ze zijn momenteel één van de belangrijkste bands is in de Boston bluesscene. Hun muziek wordt beïnvloed door de geluiden van Detroit en Chicago, de hoofdsteden waar de wieg van de elektrische blues stond in de jaren vijftig. Walk That Walk werd opgericht in 1992. In dat eerste jaar haalde Walk That Walk de finale van The Battle Of The Blues Band, gesponsord door de Boston Blues Society. Hun reputatie als opwindende artiesten gaf hen toegang tot de beste clubs in Boston, waaronder Harper's Ferry, Johnny D's Uptown Lounge, House of Blues, The Yardrock Blues Club en vele andere clubs. Bo Diddley en Johnnie Johnson (pianist bij Chuck Berry) maakten van de diensten van Walk That Walk gebruik wanneer ze op tournee gingen. Sinds kort ligt hun zevende album in de winkelrekken. Het kreeg als titel 'You Good.?' en het bevat negen originele, door Poppa C. DeSnyder geschreven nummers.
 
 
 
 
 
 
Walk That Walk opent hun nieuwe album met 'I'm The Man', een nummer dat dankzij drummer Alan Waters en bassist Jon Reese een heerlijk shuffle ritme heeft. Chris Desnyder heeft een rauwe en doorleefde stem. Hij wordt hier vocaal bijgestaan door Rebbecca Jean Smith. Gastmuzikant kleurt de sound met zijn heerlijke banjo klanken en naar het einde toe schittert toetsenist Ray Paczkowski met een prachtige solo. Het ritme vertraagt voor de bluesy titeltrack 'You Good.?'.  Ook hier zingen Chuck en Rebecca het nummer samen. We horen voor het eerst James Waldron op de mondharmonica en gastmuzikant Ray Paczkowski is op de toetsen weer heel belangrijk voor de sound. 'Detroit Rumble' heeft een stuwende en pompende groove. Frontman Chuck Desnyder pakt uit met een lange en knappe solo op zijn sixstring. In het nummer komen heel wat songtitels en vertolkers aan bod. Marvin Gaye met 'What's Going On', Aretha Franklin met 'Respect', Bob Seger met 'Back In 72' en The Temtations met 'Papa Was A Rolling Stone'zijn er daar een paar van. Met dwingend slagwerk en een zware baslijn leggen Richard Welch en Jon Reese in 'After Hours' weer de perfecte basis, waarop  toetsenist Ray Paczkowski, gitarist Ben Desnyder en banjospeler Pappy Biondo zich volledig kunnen uitleven. Na een hele week werken kijkt Chuck Desnyder in 'The Workin' Blues' uit naar vrijdagavond, het moment waarop het weekend begint. Met een sterke steeds weerkerende slide riff is Chuck Desnyder heel bepalend in dit blues nummer met zijn zware stompende groove, maar ook toetsenist Ray Pacskowski is weer schitterend aanwezig.
 
 
 
 
 
 
Poppy Biondo neemt naast het snarenwerk op de banjo, ook het slidewerk op de dobro gitaar voor zijn rekening in 'Country Boy King'. James Waldron kruidt het nummer met uitstekende riffjes op de mondharmonica. Chuck laat alle zorgen achter zich in het loom swingende 'Gone Fishin''. Dit is het derdeen laatste  nummer waarin we Richard Welch op drums en Ben Desnyder op gitaar horen. In 'All Kinds Of Alcohol' krijgen we met Queen E. een nieuwe vrouwelijke stem. Zij en Chuck zingen 'All Kind Of Alcohol' niet, maar ze houden een zinloze conversatie. Met het afsluitende 'It's Coctail Time' neemt de band ons mee naar de Zuidelijke Delta van de Mississippi. Chuck Desnyder laat zijn bottleneck met veel gevoel over de snaren op de nek van zijn sixstring glijden en ook Poppy Biondo is weer uitstekend aanwezig op de banjo. James Waldron strooit zijn korte riffjes op de mondharmonica gretig rond. 'You Good.?' van Walk That Walk is een aangenaam blues/bluesrock album. (7/10)
 
 
 
 
Walter Vanheuckelom
 
 
 
01. I'm The Man
02. You Good.?
03. Detroit Rumble
04. After Hours
05. The Workin' Blues
06. Country Boy Strong
07. Gone Fishin'
08. All Kind Of Alcohol
09. It's Cocktail Time!
 
Chuck Desnyder : Gitaar en zang
Jon Reese : Bas
James Waldron : Mondharmonica
Alan Waters : Drums en percussie
 
Gasten
Pappy Biondo : Banjo en fiddle, en dobro slide op #6, Tape delay gitaar op #9
Ben DeSnyder : Gitaar op #4, 5 en 7
Ray Paczkowski : Keyboards
Queen E. : Zang op #8
Rebecca Jean Smith : Zang
Richard Welch: Drums op #4, 5 en 7