Things Will Never Sound The Same Again

Album Review

Album: 
Things Will Never Sound The Same Again
Artist: 
METROLAND
Record Label: 
Alfa Matrix
Style: 
Electronics
Date: 
05/05/2016
Reviewed by: 
DIDIER BECU
Zo’n vier jaar geleden kwamen de twee jongens van Ionic Vision (Andy en Sven) met één van de leukste Vlaamse electroprojecten op de proppen: Metroland. Het klonk in het begin wel als een ode aan Kraftwerk, maar Passenger A en S (zo noemen ze zichzelf) maakten zo’n goede melodieën, dat dat nauwelijks als storend werd ervaren (integendeel). Alles liep van een leien dakje, tot vorig jaar hun geluidstechnieker en goede vriend Louis Zachert (of in de Metroland-context Passenger L) overleed. Het was een zware domper en dat hoor je op de nieuwste cd. De dingen zullen inderdaad nooit meer klinken zoals voorheen en zowat iedere titel refereert aan hun overleden kameraad (van zijn e-mailadres tot zijn studio).
 
De twaalf tracks zijn dan ook een heel pak donkerder dan hun eerdere werk. Ook al blijft het dansbaar en hoor je nog steeds de typische vocoders, evolueert Metroland duidelijk in een melancholischede richting. Louis zal het zeer graag horen, maar zijn poulains worden steeds minder een Kraftwerk-kloon, wel meer en meer Metroland.
 
Het is moeilijk om niet te worden ontroerd als je naar Things Will Never Sound The Same Again luistert. Een mooier eerbetoon aan Passenger L is dan ook niet denkbaar.