THEM DIRTY ROSES - THEM DIRTY ROSES DELUXE EDITION

Album Review

Album: 
THEM DIRTY ROSES - THEM DIRTY ROSES DELUXE EDITION
Artist: 
Them Dirty Roses
Record Label: 
Eigen beheer
Style: 
Southern Rock
Date: 
18/02/2017
Reviewed by: 
Tom Coppers

Them Dirty Roses – ‘Deluxe Edition’

 

 

http://www.themdirtyroses.com/

https://www.facebook.com/themdirtyroses/

 

 

 

 

Deze ‘Deluxe Edition’ van Southern Rockviertal Them Dirty Roses is opgedeeld in drie delen. De eerste vijf nummers staan op hun eerste EP ‘Them Dirty Roses’, hierna volgen de negen nummers van hun debuutplaat ‘Trouble’ waarna er nog eens twee livenummers de schijf afsluiten.

Them Dirty Roses is de band van de broers James Ford (gitaar/vocals) en Frank Ford (drums). Ze worden bijgestaan door Andrew Davis (gitaar) en Ben Crain (bas). En hoe kan het ook anders ze wonen allen in Nashville. De muziek die ze spelen is een combinatie van alles wat je van een band uit Nashville mag verwachten: blues, country en southern rock. Niets nieuws onder de zon, maar ze brengen het wel op een voortreffelijke manier. Tekstueel gaan ze niet echt heel diep met heel wat nummer over drank. Maar hey who cares als de nummers an sich één voor één heel erg aanstekelijk zijn. Vanaf het eerste nummer ‘Cocaine And Whiskey’ zit ik al met mijn voet mee te stampen. Wat me ook opvalt is de erg goede productie. Wat niet zo evident is voor een nog jonge band als Them Dirty Roses. Het klinkt allemaal heel erg zuiver en volwassen. En uiteraard zijn ze heel wat schatplichtig aan Lynyrd Skynyrd, Hydra, The Allmann Brothers  en andere Blackfoots. Maar Them Dirty Roses is een waardige hedendaagse opvolger van deze legendarische bands. Nog een extra vermelding voor ‘Head On’, een duet met countryzangeres Kirstie Lovelady. Prachtig gewoon!

Dit is een cd die ik nog vaak ga opleggen op een warme lenteavond zoals vanavond, maar dan met een biertje in de hand en liggend in mijn hangmat. Of als ideale soundtrack ’s nachts alleen in de wagen, terugrijdend van het werk naar huis.

 

85/100

 

Tom Coppers

 

DETAIL ALBUM

 

Tracks:

1. Cocaine And Whiskey

2. What Your Daddy Doesn’t Know

3. Whiskey In My Cup

4. Shake It

5. Beer Cans And Tire Swings

6. Songs About You

7. Molly

8. Back Home

9. Trouble

10. Grew UpIn The Country

11. Fix You

12. Head On (feat. Kirstie Lovelady)

13. A Bad Hand (live)