SWEET SCARLETT - SELL YOUR TICKET

Album Review

Album: 
SWEET SCARLETT - SELL YOUR TICKET
Artist: 
Sweet Scarlett
Record Label: 
Eigen beheer
Style: 
Bluesrock, Funky Rock
Date: 
06/10/2018
Reviewed by: 
Walter Vanheuckelom
SWEET SCARLETT - SELL YOUR TICKET
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Het verhaal van Sweet Scarlett is een familie avontuur. Vader Patrick Hiblot gaf zijn passie voor muziek door aan zijn twee zoons Vincent en Rémi. Rémi deelt die passie ook nog met zijn vrouw. Samen creëerden ze een project waarvan de voornaamste sleutelwoorden, medeplichtigheid, vreugde en energie zijn. Het was op een Blues festival in Chedigny in 2011, dat deze familie besloot om een band op te richten in het rhythm' & blues genre. In 2015 werd Sweet Scarlett opgericht. Na het zoeken naar de perfecte sound voor deze band begonnen ze op te treden. Sweet Scarlett's debuutalbum 'Rhythm & Blues' was een album met covers van rhythm' & blues standards. Sweet Scarlett wilde meer zijn dan een coverband en ze begonnen met zelf muziek te schrijven en het resultaat staat op het album 'Sell Your Ticket' dat op zes oktober van dit jaar verscheen. Voor negen van de tien nummers op 'Sell Your Ticket' schreven de vier bandleden de muziek. De teksten komen van Clayton Harriet, behalve de tekst van 'With You', die van zangeres Caroline Erdman komt.
 
 
 
 
 
 
Het album opent met ritmisch handgeklap, uitstekende gitaar riffs en de prachtige zwoele stem van frontvrouw Caroline Erdman. Na een kleine minuut doet de ritme sectie met bassist Vincent Hiblot en drummer Rémi Hiblot, hun intrede en vanaf dat moment verandert het nummer in een knappe melodieuze bluesrocker. Het heeft een sterk refrein en het snarenwerk van vader Patrick Hiblot kan me wel bekoren. De stem van zangeres Caroline verandert gedurende het nummer van zwoel naar een echte stoere rockstem. Het blijft stevig en rauw in de verschroeiende bluesrocker 'Marylou', waarin drummer Vincent en bassist Rémi weer voor een uitstekende groove zorgen en vader Patrick een vlijmscherpe solo uit zijn sixstring tovert. Toch is het de rauwe rockstem van Caroline die de song de extra touch geeft. 'Them Cryin' Weeds' kent verscheidene sfeer en ritme wisselingen en Patrick haalt uit met een knappe snarensolo die met de seconde verschroeiender wordt. De familie Hiblot zorgt voor goede backing vocals. 'Don't Need No Prince' heeft een erg strakke en dwingende drumbeat. Ook dit nummer kent verscheidene sfeer en ritmewisselingen en zangeres Caroline Erdman bewijst nogmaals haar klasse als zangeres. Net als in de opener 'With You' opent ze met zwoele stem, maar eenmaal het nummer op dreef ondergaat die stem weer een enorme verandering. Gérald Visse blaast op de saxofoon nog wat extra energie en power in het nummer. De titeltrack 'Sell Your Ticket' is een sterk nummer met een aanstekelijk en opwindend refrein.
 
 
 
 
 
 
'Cool Cat' is een energieke funky rocker, met een erg knappe baslijn van Vincent Hiblot. Ook dit funky nummer weet Caroline Erdman op een fantastische wijze te brengen en de vingervlugge snarensolo van Patrick maakt 'Cool Cat' helemaal af. Het blijft funky tijdens 'You're The Man'. In de lang uitgerekte instrumentale outro is het net of dat we in een zinderende jam sessie terecht komen. Met 'Body Rock' komen we aan een minder nummer. De melodie mist punch en kan op geen enkel ogenblik bekoren. Ook 'Life Is What You Make It' haalt het niveau van de eerste helft van het album niet. Gelukkig vinden Caroline en haar jongens de goede vibe terug voor de aanstekelige funky afsluiter 'Wiseman'. Rémi Hiblot zorgt met een verschroeiende drumbeat voor de heerlijke groove. In het midden vertraagt het ritme, maar het wordt op een knappe wijze terug opgebouwd. Vocaal wordt frontvrouw Caroline Erdman in deze song op een knappe wijze bijgestaan door haar wederhelft Rémi. 'Sell Your Ticket' van Sweet Scarlett is een erg aangenaam album. Over het algemeen krijgen we weinig albums van Franse bluesrock en rockbands, maar ik heb de indruk dat deze muziekgenres daar momenteel in opmars zijn, want ik kreeg met Hoa Queen, Rosedale en Sweet Scarlett in de afgelopen weken toch drie veelbelovende albums te horen. (7/10)
 
 
 
Walter Vanheuckelom