STEVEN TROCH - NICE' N' GREASY

Album Review

Album: 
STEVEN TROCH - NICE' N' GREASY
Artist: 
Steven Troch
Record Label: 
eigen beheer
Date: 
22/01/2016
Reviewed by: 
Tom Coppers

Steven Troch  – Nice ’N’ Greasy

http://www.steventroch.com/

https://www.facebook.com/troch.steven

 Zanger en harmonicaspeler Steven Troch zit al heel wat jaren in het blues circuit. We kennen hem als de frontman van “Fried Bourbon”. Maar ook als begeleider bij onder meer de Finse Ina Forsman, Gene Taylor en Tiny Legs Tim.  Nu is er het eerste solo album van Steven. Twaalf nummers van eigen hand en opgenomen in de legendarische Greaseland Studios in California, waar hij een bataljon topmuzikanten (oa. Kid Andersen) rond zich wist te scharen. En dat horen we ook duidelijk op dit uitstekende debuut.

Dat Steven een begenadigd harmonica speler is wisten we al langer maar op “Nice ’N’ Greasy” laat hij horen ook een uitstekend zanger te zijn. Al vanaf opener “Extra Extra” word je meegenomen op een gevarieerde trip die je alle hoeken van de blues en rootsmuziek laat horen. Eerste hoogtepunt is voor mij “Grease Me Up”, een instrumental waar je moeilijk op kan blijven stil zitten. Met “The Jinx Is On Me” horen we daarna zelfs een reggae nummer en ook dat kan Steven probleemloos aan. “Footsteps Of My Dad”, is hoogtepunt nummer twee voor mij. Dit is swamp blues die me deed denken aan Slim Harpo. Met de tweede instrumental “Alligotar Fryolator” is het dan opnieuw tijd om de beentjes los te gooien. Op “Wanna Sleep” bewijst Steven ook prachtige trage blues nummers te kunnen schrijven.

 “Nice ’N’ Greasy” is één van de betere Belgische blues platen die er de laatste tijd zijn uitgebracht. Door de afwisseling blijft ze interessant van begin tot einde. Geef “Nice ’N’ Greasy”  van Steven Troch een kans en je zal niet bedrogen uitkomen. Wie Steven live aan het werk wil zien kan dat op 6 februari op Winterblues in Hamme, op 26 februari in de Missy Sippy te Gent, en op 5 maart in Blues Sphere in Luik.

Tom Coppers

 

 

Playlist

1. Extra Extra
2. Been Lookin’
3. Grease Me Up
4. The Jinx Is On Me
5. Footsteps Of My Dad
6. Slow
7. Alligator Fryolator
8. Saturday Night
9. Wanna Sleep
10. La Perla
11. Loose Your Head
12. Rainin’ Outdoors