SCOTT RAMMINGER - LIVE AT 3RD & LINDSLEY NASHVILLE

Album Review

Album: 
SCOTT RAMMINGER - LIVE AT 3RD & LINDSLEY NASHVILLE
Artist: 
Scott Ramminger
Record Label: 
Arbor Lane Musik
Style: 
Blues
Date: 
04/02/2022
Reviewed by: 
Walter Vanheuckelom
SCOTT RAMMINGER - LIVE AT 3RD & LINDSLEY NASHVILLE
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Scott Ramminger is een songwriter, saxofonist en zanger, die zichzelf af en toe begeleidt op gitaar. Hij verhuisde in 2017 naar Nashville, waar hij twee keer per week optreedt met zijn band Scott Ramminger & The Temporary Condition. Op dinsdag in Twin Kegs II, 327 Hermitage Ave, Nashville en op donderdag bij Papa Turney's BBQ in Nashville Shores Marina op Percy Priest Lake. Hij treedt ook regelmatig op als saxofonist met anderen. Ramminger keert regelmatig terug naar zijn vorige thuisbasis Washington DC om bandoptredens te spelen met zijn eigen band en als sidemanbij andere bands. Sinds 'Crawstickers', zijn debuutalbum uit 2011, heeft Ramminger al vijf albums uitgebracht, namelijk 'I Really Love Your Smile' (2013), 'Do What Your Heart Says To' (2017), 'Alive And Ornery' (2017) en 'Rise Up' (2019). Op een paar covers op het live album 'Alive And Ornery) na, zijn alle nummers op deze vijf albums door Scott Ramminger geschreven. 'Crawstickers' Scott's debuutalbum uit 2011 won een Washington Area Music Association WAMMIE Award als beste debuut cd. Scott's succesrijkste album tot nu toe was 'Do What Your Heart Says To', het bereikte nummer 1 op de Root Music Report R & B Album Charts. In zijn carrière Won Scott Ramminger al één Gold en twee Silver Awards in de blues/jazz categorie van het Mid-Atlantic Songwriting Contest. Op 4 februari 2022 verschijnt met 'Live At 3rd & Lindsley Nashville', het zesde album van Scott Ramminger. Het is een live album dat opgenomen werd in de nazomer van 2021 tijdens twee concerten in de populaire club 3rd & Lindsley in Nashville. De eerste zes songs zijn met gitarist James Pennebaker en de vier volgende songs met gitarist Joe V. McMahan.
 
 
 
 
 
 
Het album opent met 'Thinking About You', een jazzy getint swingend nummer uit het album 'Rise Up' uit 2019. Scott zingt 'Thinking About You' op een zoete en heel relaxte wijze. Instrumentaal laten Scott Ramminger en James Pennebaker ons genieten van een mooie sax en gitaar solo. Frontman Scott Ramminger stelt de band voor en daarna trekt drummer Maxwell Schauf met strak slagwerk 'Living Too Fast' op gang. Het heeft een rumba getint ritme. Ook hier hoor je aan de relaxte wijze van zingen dat Scott zich als een vis in het water voelt op het podium. James Pennebaker kruidt het gehele nummer met pittige snarenriffs. Net als in de opener schitteren Scott Ramminger en James Pennebaker met prachtig solo werk op de saxofoon en de gitaar. Uit 'Do What Your Heart Says To', zijn succesrijkste album tot nu toe komt het bijna vijf minuten durende pareltje 'Someone New To Disappoint'. De prachtige vloeiende baslijn van Ger Hofman zorgt voor een heerlijke groove en James Pennebaker laat nogmaals horen dat hij een fijnbesnaarde gitarist is die gevoelvol gitaarwerk kan afleveren. Scott blijft het publiek entertainen met zijn mooie en aangename stem en natuurlijk ook met zijn heerlijke saxofoon klanken. Dat Scott helemaal weg is van 'Daisy' vertelt hij ons in het melodieuze liefdeslied 'Daisy'. Hij zet zijn vocale liefdesverklaring nog wat kracht bij met een prachtige sax solo.
 
 
 
 
 
 
Het langste nummer op 'Live At 3rd & Lindsley Nashville' is de gevoelvolle bluesballade 'Lemonade Blues'. Voor de instrumentale virtuozen Scott Ramminger en James Pennemaker is zo'n lange slowblues een uitstekende gelegenheid om hun instrumentale klasse te etaleren en dat doen beide heren hier op een uitgebreide en fantastische wijze. James kruidt het ganse nummer met zijn heerlijk fijne gitaar riffles en hij legt geweldig veel gevoel in zijn gevoelvolle snarensolo. Scott doet hetzelfde, maar dan op zijn saxofoon. De ritmesectie, met drummer Maxwell Schauf en bassist Ger Hofman, bewijzen in 'Walk A Little Straighter' nogmaals dat ze een perfecte groove kunnen neerzetten. James Pennemaker haalt opnieuw geweldig uit op zijn sixstring en even later neemt Scott met veel gevoel en power over op de saxofoon. 'Walk A Little Straighter' is ook het laatste nummer waarin we gitarist James Pennebaker horen. De volgende vier songs komen uit een ander concert van Scott Ramminger in The 3rd Lindsley in Nashville en daar was Joe V. McMahan de gitarist van dienst. 'I Love Your Smile' heeft weer dat aantrekkelijk rumba getint ritme, dat we eerder al hoorden in 'Living Too Fast'. Joe V. McMahan laat zich meteen al positief opmerken met een heel fraaie solo op zijn sixstring. Even later neemt Scott met een sterke sax solo het heft in handen. Het volgende verhaal heet 'More Than One Flavor' en het speelt zich af in de ijsjes winkel. Ook hier zorgen drummer Maxwell Schauf en bassist Ger Hofman voor een heel aantrekkelijke groove. Joe V. McMahan pakt uit met sterk vingerwerk op de snaren van zijn gitaar en Scott Ramminger laat nogmaals horen dat hij zijn verhaal op een heel smakelijke wijze aan de man kan brengen. 
 
 
 
 
 
 
De band steekt nog een tandje bij voor het swingende 'It's Hard To Be Me', waarin Scott Manninger en Joe McMahan weer schitteren met uitstekend solowerk op de saxofoon en de gitaar. Je kan gerust op de dansvloer blijven staan want met 'This Town's Seen The Last Of Me' krijgen we pure rock'n'roll. Het is een nummer met veel sfeer en ambiance en met zo'n titel is het uitermate geschikt om afscheid te nemen van het publiek. Tot daar de live muziek, want we krijgen met 'Come Valentine's Day' nog een studio track als bonus. Het is een ballade waarvoor Scott heel andere muzikanten uitnodigde. In deze track krijgen we Spooner Oldham op toetsen, David Hood op bas, Will McFarlane op gitaar en Doug Belote op drums. 'Live At 3rd & Lindsley Nashville' is voor mij een aangename kennismaking met Scott Ramminger. Scott heeft een aangename en goede stem en weet zijn nummers heel goed te brengen. Bovendien is hij een uitstekend songwriter en saxofonist. Het verbaasd me dan ook niet dat Scott Ramminger & The Temporary Condition een veel gevraagde band is. 'Live At 3rd & Lindsley Nashville' is een heel aangenaam en fijn album. (7,5/10)
 
 
 
 
Walter Vanheuckelom
 
 
 
01. Thinking About You (5:15) 
02. Living Too Fast (5:05) 
03. Someone New To Disappoint (4:51) 
04. Daisy (4:05) 
05. Lemonade Blues (7:03) 
06. Walk A Little Straighter (5:06) 
07. I Really Love Your Smile (4:42) 
08. More Than One Flavor (4:46) 
09. It's Hard To Be Me (4:04) 
10. This Town's Seen The Last of Me (4:25) 
11. Come Valentine's Day (Bonus Studio Track) (4:41) 
 
Scott Ramminger: Zang en saxofoon
James Pennebaker : Gitaar op de eerste zes tracks
Joe V. McMahan: Gitaar op tracks 7 ot 10
Ger Hofman: Bas
Maxwell Schauf : Drums