SARON CRENSHAW AND BLIND B' & THE VISIONAIRS - GOIN' TO GET DEEP

Album Review

Album: 
SARON CRENSHAW AND BLIND B' & THE VISIONAIRS - GOIN' TO GET DEEP
Artist: 
SaRon Crenshaw And Blind B' & The Visionairs
Record Label: 
Blind Bee Records
Style: 
Blues
Date: 
09/06/2017
Reviewed by: 
Walter Vanheuckelom
SARON CRENSHAW AND BLIND B' & THE VISIONAIRS - GOIN' TO GET DEEP
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
SaRon Crenshaw is een Amerikaanse gitarist en zanger. Hij leerde op tienjarige leeftijd gitaar spelen en met die jaren ervaring is hij momenteel een zeer getalenteerde gitarist. In de jaren zeventig en tachtig was hij bassist bij diverse bands in New Jersey, New York en South Carolina. SaRon deelde het podium met heel wat getalenteerde artiesten, zoals Lee Fields, Roy Roberts, Denise Lasalle, Bobby Rush, Jessie James, Tyrone Davis en Chuck Roberson. Het afgelopen decennium was SaRon heel actief in blues clubs en festivals langs de Oostkust van de USA. In 2010 en 2011 mocht SaRon openen voor B.B. King en Robert Cray. Zijn liefde voor de blues muziek is geïnspireerd door B.B. King, Albert King, Albert Collins, Stevie Ray Vaughan en Buddy Guy, om de voornaamste te noemen. SaRon speelt op een Gibson Lucille gitaar, die door B.B. King eigenhandig ondertekend is. Crenshaw is een krachtige entertainer die nooit bang is om zich in het publiek te mengen. Met zijn Europese band Blind B' & The Visionaires heeft SaRon in de Berkelse Bluesclub de live cd 'Goin' To The Get Deep' opgenomen. De band van SaRon Crenshaw bestaat uit Patrick Cuyvers op toetsen, Frank Duindam op drums en Bart Kamp op bas. De cd bevat negen songs, zeven covers en twee eigen nummers.
 
 
 
 
 
 
De liefhebbers van de pure old school blues gaan zeker aan hun trekken komen met dit live schijfje van SaRon Crenshaw. De man heeft een heerlijke stem en dat hoor je dadelijk in de Artie 'Blues Boy' White cover 'Don't Roll Your Eyes'. Het nummer wordt gedragen door de Hammond klanken van Patrick Cuyvers en SaRon Crenshaw levert meer dan uitstekend snarenwerk af op zijn Gibson Lucille gitaar. Prima opener. Crenshaw en zijn band blijven op hoog niveau verder gaan met het funky getinte 'The Moon Is Full' van Albert Collins. Drummer Frank Duindam en bassist Bart Kamp zorgen voor de stomende groove en Crenshaw haalt weer uit met vingervlug en vlijmscherp snarenwerk. 'Lie To Me' is een gezapige jazzy shuffle waar je vrolijk van wordt. Het is met zijn tweehonderd seconden ook het kortste nummer op het album. Hoeveel maal de wondermooie slowblues 'Feels Like Rain' van John Hiatt al gecoverd is kan ik je niet vertellen, maar wees gerust dat het een getal is met verscheidene nullen achteraan. SaRon Crenshaw maakt er een heel intens nummer van dat hij met erg veel gevoel weet te zingen. Het acht minuten durende nummer wordt gedragen door de warme Hammond klanken van onze Belgische toetsenvirtuoos Patrick Cuyvers. Het is ook een ideale song om het publiek te laten meezingen en daar maakt de Amerikaan erg goed gebruik van. Na dit meezingmoment rolt Patrick op de toetsen de rode loper uit voor een waanzinnige en verschroeiende solo van Crenshaw. 'Feels Like Rain' is één van de beste nummers op dit uitstekende album. Het funky 'Guitarman' is een eigen nummer van SaRon. Het heeft een geweldige groove dankzij Frank Duindam en Bart Kamp. Patrick Cuyvers heeft in deze 'Guitarman' weer een hoofdrol en hij vult die op sublieme wijze in. Ook Crenshaw komt weer met erg sterk gitaarwerk aanzetten en de combinatie van het Hammond en de gitaar zorgen voor een oor orgasme.
 
 
 
 
 
 
Tijdens '44 Blues' van Chester Burnett krijgt de gitaar van Crenshaw in het begin alleen begeleiding van ritmisch handgeklap, daarna zorgt het samenspel van de gitaar en het Hammond voor magistraal vuurwerk. Na de band voorgesteld te hebben krijgen we weer een parel van een ballade met 'Old Love' dat door gitaarvirtuozen Eric Clapton en Robert Cray werd geschreven. Het nummer begint heel ingetogen en SaRon zingt het op een gevoelige en emotionele wijze. Er wordt instrumentaal geduldig opgebouwd tot het nummer helemaal openbarst en een mengeling van hemelse klanken uit onze boxen stromen. Daarna wordt het terug wat rustiger en mag Patrick zich nog eens helemaal uitleven op zijn klavieren. 'Old Love' eindigt met subtiel maar erg fijn gitaarwerk van frontman SaRon Crenshaw. Met vlijmscherp snarenwerk begint Crenshaw aan het eigen geschreven 'Tight, Cranky & Loose'. Bart Kamp zorgt voor de lekkere funky groove in dit erg dansbare nummer. Zoals op verscheidene songs op dit album is het weer het samenspel van de gitaar en het Hammond  dat een extra dimensie aan deze funky rocker geeft. Het meezing moment gaat een beetje de mist in, maar geen haan die daar naar kraait. SaRon Crenshaw vraagt of het publiek klaar is voor een party en na een bevestigend antwoord begint hij aan de stomende Willie Dixon klassieker 'Wang Dang Doodle'. Nu lukt het meezing moment wel en zo wordt dit uitstekende blues feestje in de Berkelse Bluesclub met een groots feestje afgesloten. 'Goin' To Get Deep' van SaRon Crenshaw And Blind B' & The Visionairs is een uitstekend blues album. SaRon Crenshaw is hier nog niet zo bekend, maar daar zou binnen een tiental dagen wel eens verandering kunnen in komen, want op zondag 16 juli staat Crenshaw op het Blues Peer Festival. Hij zou wel eens de grote positieve verrassing van het festival kunnen worden. (8/10)
 
 
 
 
 
 
Walter Vanheuckelom
 
 
 
 
 
 
Tracks:
01. Don’t Roll Your Eyes (Artie ‘Blues Boy’ White)
02. The Moon Is Full (Albert Collins)
03. Lie To Me (Brook Benton/Singleton)
04. Feels Like Rain (John Hiatt)
05. Guitarman ( SaRon Creshaw)
06. 44 Blues (C.Burnett)
07. Old Love ( Clapton/Cray)
08. Tight,Cranky & Loose (SaRon Crenshaw)
09. Wang Dang Doodle (Willy Dixon)
 
 
 
Line-up:
SaRon Crenshaw: Vocals & Guitar
Bart Kamp: Bass
Patrick Cuyvers: Hammond & Piano
Frank Duindam: Drums