RICK & JENDA DERRINGER - ROCK THE YACHT

Album Review

Album: 
RICK & JENDA DERRINGER - ROCK THE YACHT
Artist: 
Rick & Jenda Derringer
Record Label: 
Eigen beheer
Style: 
pop
Date: 
11/08/2023
Reviewed by: 
Walter Vanheuckelom
RICK & JENDA DERRINGER - ROCK THE YACHT
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Rick Derringer werd geboren als Richard Dean Zehringer op 5 augustus 1947 in Celina, Ohio en groeide op in Fort Recovery, Ohio. Rick Derringer  is een Amerikaanse gitarist, zanger, producer en songwriter. Hij werd bekend in de jaren zestig als stichtend lid van zijn band The McCoys. Hun debuutsingle, 'Hang On Sloopy'  was een nummer één hit in 1965 en werd een klassieker. In 1974 bereikte Derringer de Amerikaanse top 30 met zijn eigen nummer 'Rock And Roll, Hoochie Koo'. Hij werkte ook veel samen met de broers Edgar en Johnny Winter, Hij speelde lead  en achtergrondgitaar in hun bands en produceerde al hun gouden en platina opnames. Rick heeft ook gewerkt met Steely Dan, Alice Cooper, Richie Havens, Todd Rundgren, Barbara Streisand, Kiss, Mason Ruffner, Cyndi Lauper en Weird Al Yankovic Nog steeds is Rick Derringer één van de meest gevraagde session gitaristen in de wereld. Sinds het begin van deze eeuw heeft hij samen met zijn vrouw Brenda Jean Hall ( artiestennaam Jenda) een paar albums uitgebracht, waaronder 'Aiming 4 Heaven' en 'Derringer x 2' beiden uit 2001, 'Winter Wonderland' (2004), 'We Live' (2008) en 'Knighted By The Blues' (2009). In augustus verscheen onder de naam Rick & Jenda Derringer het album 'Rock The Yacht' met daarop acht nummers, die allemaal door Rick Derringer en Brenda Hall werden geschreven. Voor 'If I Weren't So Romantic' kreeg het duo hulp van Alice Cooper en Bernie Taupin. 
 
 
 
 
 
 
Het album opent met de zeemzoete ballade 'First Time', die Rick en Jenda samen zingen. Het wordt iets steviger in 'Winter' een nummer dat Rick alleen zingt. Het nummer begint met een prachtige piano intro. Eenmaal de andere instrumenten hun intrede doen begint Rick gretig rond te strooien met snedige gitaar riffs. Tijdens zijn pittige solo etaleert hij zijn klasse als gitarist. Rick en Jenna voegen hun stemmen weer samen voor het liefdesduet 'Summertime Delights'., waarin Rick buiten het het vocale gedeelte ook nog de gitaar, de basgitaar en het toetsenwerk voor zijn rekening neemt. Volgens Rick en Jenda is een fiesta in Florida op een zondagnamiddag nodig want zondagavond is het in Florida party time. Dat zingen ze althans in het vloeiende en luchtige 'Florida Siesta'.  
 
 
 
 
 
 
 
Voor mij is 'If I Weren't So Romantic', het nummer dat Alice Cooper en Bernie Taupin samen met het echtpaar Derringer schreef, het beste nummer op dit album. Frank Starzack zorgt er voor dat er een groot symfonisch orkest te horen is in deze ballade. Jenda zingt het nummer met erg veel gevoel. Het is een nummer dat in de jaren zestig of zeventig best een grote hit had kunnen zijn. Het dromerige 'Hot And Cool' doet ons verlangen naar vakantie aan hagelwitte stranden met een geliefde. In het duet 'Good To Go' gaat het over een commitment tussen Rick en Jenda. Rick strooit het gehele nummer gretig rond met prachtige gitaarvullingen. Het album wordt afgesloten met het pattriotische 'United States', waarin Rick en Jenna zingen dat ze fier zijn op hun vaderland. Het nummer verscheen al eerder op single om dit album te promoten. 'Rock The Yacht' van Rik & Jenda Jackson is een aangenaam album. (7/10)
 
 
 
 
 
 
Walter Vanheuckelom
 
 
01 . First Time
02. Winter
03. Summertime Delights
04. Florida Siesta
05. If I Weren’t So Romantic
06. Hot And Cool
07. Good 2 Go
08. United States
 
 
Rick Derringer: Zang (1,2,3,4,6,7  gitaar, bas, keyboards (3) en drums (4)
Jenda Derringer: Zang (1,3,4,5,6,7
Frank Starchak: Drums en  orchestra (1), orchestra (3 en 5) en keyboards (4 en 8)
Rob Manuel: Drums (5)
Dave Reinhardt: Drums en percussie (6 en 7)
Ron Reinhardt: B3 Hammond (6 en 7)
Carmine Appice: Drums (8)