OLE LONESOME - TEJAS MOTEL

Album Review

Album: 
OLE LONESOME - TEJAS MOTEL
Artist: 
Ole Lonesome
Record Label: 
Gulf Coast Records
Style: 
Rauwe en swampy blues/bluesrock
Date: 
14/07/2023
Reviewed by: 
Walter Vanheuckelom
OLE LONESOME - TEJAS MOTEL
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ole Lonesome, geboren in de oliemoerassen van Beaumont, TX, is een vijfkoppige rock & roll band met zijn oor afgestemd op het verleden en laarzen op de toekomst. Met hun liefde voor toon en elektrische live optredens proberen Zachary Feemster (zang en gitaar), J. Wesley Hardin (bas), Gregory Mosley (toetsen), Jimmy Devers (drums) en Greg Achord (gitaar) de kleuren van vervlogen decennia te herscheppen en hun muziek door de stratosfeer te brengen. In 2019 verscheen hun debuutalbum 'Turn It On' en een paar maanden geleden tekende de band een contract met Gulf Coast Records. Op dit label bracht Ole Lonesome op veertien juli 2023 het album 'Tejas Motel' uit. Het album bevat tien originele, door de bandleden geschreven nummers.
 
 
 
 
 
 
 
Het album opent met de rauwe midtempo bluesy rocker 'Yvette'. Zachary Feemster zingt het nummer krachtig en met veel overtuiging. De uitstekende en bijtende snarensolo van gitarist Greg Achord past perfect in het nummer. Het blijft rauw en swampy tijdens 'Gold Chevy', een verhaal over verliezers in de romantiek en het leven. Drummer Jimmy Devers bepaalt met strak slagwerk het ritme en met een diepe baslijn stuwt bassist J. Wesley Hardin het nummer vooruit.  'Gold Chevy' heeft een sterk refrein, waarin toetsenist Gregory mosley zijn keyboardklanken lekker laat aanzwellen. In 'Steady Mistreater' vinden we invloeden terug van The Black Keys en Lynyrd Skynyrd. De bijtende gitaarklanken van Greg Achord raken je tot in de diepste vezel van je lichaam. De bombasistische rocker 'Momma's Worry' is één  van de hoogtepunten op het album. Deze boogierocker heeft een voetstampende groove en de stem van Zachary Feemster is gemaakt om dit soort nummers te zingen. De fans van Led Zeppelin gaan in hun nopjes zijn met 'Mommy's Worry', want Ole Lonsesome klinkt hier als de Led Zeppelin van de eenentwintigste eeuw.  'Easy Street' is een zwaar groovende Southern rocker, die opgebouwd is rond een sterke steeds weerkerende gitaarriff. De uitstekende gitaarsolo van Greg Achord en de knappe toetsensolo van Gregory Mosley geven 'Easy Street' nog meer cachet.  
 
 
 
 
 
 
Producer en labelbaas Mike Zito neemt het gitaarwerk voor zijn rekening in het gruizige, funky getinte 'Lo Key'. Met strak slagwerk bepaalt drummer Jimmy Devers het tempo van deze krachtige song. Het meer dan zes minuten durende 'Ain't No Good' is een prachtige, soulvolle ballade met heerlijk toetsenwerk van Gregory Mosley en een geweldig mooie en gevoelvolle snarensolo van gitarist Greg Achord. Daarna wordt het weer steviger in het grimmige, gitaar gedreven 'The Fool'. Voor mezelf het hoogtepunt op dit sterke album. Met zijn diepe baslijn stuwt bassist J. Wesley Hardin de lome swampy bluesrocker 'Natural Fact' vooruit. Met een snedige snarensolo en wervelend toetsenwerk kleuren Greg Anchord en Gregory Mosley deze uitstekende 'Natural Fact'. Gregory Mosley is met zijn elektrische piano ook heel bepalend in het afsluitende 'Tejas Motel'. Hardin zorgt andermaal voor de perfecte baslijn en Zacchary Feemster vertelt zijn verhaal in deze titeltrack weer op een fantastische wijze. Met 'Tejas Motel' heeft Ole Lonesome een uitstekend album uitgebracht bij Gulf Coast Records.  Het is hun debuutalbum bij dat label en ze scheppen met dit verrassende en uitstekende album zeker heel wat verwachtingen. Mij kunnen ze zeker bekoren met hun swampy Texas sound. (8/10)
 
 
 
 
 
Walter Vanheuckelom
 
 
 
01. Yvette
02. Gold Chevy
03. Steady Mistreater
04. Momma’s Worry
05. Easy Street
06. Lo Key
07. Ain’t No Good
08. The Fool
09. Natural Fact
10. Tejas Motel
 
 
Greg Achord – Gitaar
J. Wesley Hardin – Bas
Zachary Feemster – Zang en gitaar
Gregory Mosley – Keyboards
Jimmy Devers – Drums
Mike Zito - Gitaar op (6)