NALANI ROTHROCK - THE ROCK HOUSE SESSIONS (EXTENDED CUT)

Album Review

Album: 
NALANI ROTHROCK - THE ROCK HOUSE SESSIONS (EXTENDED CUT)
Artist: 
Nalani Rothrock
Record Label: 
Eigen beheer
Style: 
Mix van soul, rhythm an blues, jazz en blues
Date: 
27/01/2023
Reviewed by: 
Walter Vanheuckelom
NALANI ROTHROCK - THE ROCK HOUSE SESSIONS (EXTENDED CUT)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nalani Rothrock is een Amerikaanse zangeres en songwriter uit Nashville, TN. Ze begon op achtjarige aan haar muzikale reis en op twaalfjarige leeftijd zong ze al in de band van haar vader. Nalani was gestart met het opnemen van haar debuutalbum, maar toen brak de Covid 19 pandemie uit en stak stokken in de wielen. Drie nummers hadden Nalani en haar partner, gitarist en co writer Joshua Lamkin al opgenomen. Ze besloten om deze drie songs uit te brengen op een EP als voorbode van hun debuutalbum. De EP kreeg 'The Rock Sessions' als titel, omdat de songs opgenomen zijn in Kevin McKendree zijn Rock House Studio in Tennessee. Kevin McKendree stond in voor de opnames en is tevens producer van het album. Hij neemt ook de keyboards voor zijn rekening. Nu ligt het volledige album in de winkelrekken. 'The Rock Sessions (Extended Cut)' bevat negen originele songs die geschreven werden door het duo Nalani Rothrock en Joshua Lamkin.  
 
 
 
 
 
 
Op gitaar trekt Joshua Lamkin het lekker groovende en soulvolle 'Every Time I Close My Eyes' op gang. Eenmaal Nalani begint te zingen trekt ze met haar prachtige, ietwat rauwe soulstem alle aandacht naar zich toe. Nalani heeft ongetwijfeld één van de beste stemmen die ik de laatste jaren gehoord heb. In dit soulvolle nummer kijkt Nalani terug naar een verloren liefde. Hoewel ze haar best deed ging het toch verkeerd en in dit nummer is ze op zoek naar de reden. Producer Kevin McKendree is het gehele nummer uitstekend en uitdrukkelijk aanwezig op zijn keyboards en gitarist Joshua Lamin kruidt 'Every Time I Close My Eyes' met twee heel knappe snarensolo's. Buiten de prachtige stem van Nalani kunnen we vocaal ook nog genieten van de uitstekende stemmen van Nicole Boggs en Jonell Mosser. Zij maken het vocale gedeelte helemaal af. 'Every Time I Close My eyes' verscheen eerder al als single en het was één van de drie songs van de eerder verschenen EP. 'Fool For You' is een zoete mix van jazz en rhythm and blues. Het is een nummer dat doet denken aan de muziek van Amy Winehouse. De ingetogen gedempte trompet van Andrew Carney past als gegoten bij de sfeer die van dit nummer uitgaat. Ook hier weer weet zangeres Nalani me te bekoren met haar stem en de wijze waarop ze die gebruikt. 
 
 
 
 
 
 
 
Dat ze met haar stem alle stijlen aankan bewijst ze Nalani in de heel aantrekkelijke rocker 'Just Before I Go'. Als een echte rockqueen drukt ze haar stempel op dit radiovriendelijke nummer. Drummer Kevin Blevins en bassist Steve Mackey zorgen voor de stevige rock groove en toetsenist Kevin McKendree draagt de melodie met zijn warme keyboardklanken. 'Just Before I Go' zal tijdens Nalani's concerten zeker voor de nodige sfeer zorgen. Nalani haalt bij momenten krachtig en sterk uit en geeft zo haar woorden nog wat meer betekenis. Het sudderende 'Hold On' is een mix van soul en jazz, waarin de zangeres opkomt voor zichzelf en haar partner laat weten dat het zo niet verder kan. Nalani zingt het nummer weer heel geloofwaardig, overtuigend en met veel gevoel. Het tweede nummer dat al eerder op de EP verscheen is 'How Long'. Kevin McKendree is op de elektrische piano heel bepalend voor de sound van 'How Long'. Het heeft een lekkere groove en Nalani's stem klinkt heel opwindend wanneer ze aan haar partner vraagt of ze hem nog steeds wild maakt. Andermaal weet Nalani je met haar geweldig mooie stem aan dit nummer vast te kluisteren en er voor te zorgen dat je meteen op repeat drukt wanneer het nummer afgelopen is.
 
 
 
 
 
 
Iedereen kent het gevoel wel om een ex geliefde te missen na een breuk. Nalani weet dat gevoel met veel gevoel en emotie in haar stem weer te geven in 'Midnight'. Het nummer heeft een jazzy groove. Percussionist Bryan Brock levert hier knap werk af en de gevoelvolle solo op de bariton gitaar van Joshua Lamkin is een lust voor het oor. Nalani zal met haar prachtige stem zeker heel wat luisteraars weten te raken in de emotionele liefdesballade 'Goodbye'. Het liefdesverdriet druipt zo van 'Goodbye' af. Kevin McKendree draagt de melodie op zijn keyboards en Joshua Lamkin schittert met knap vingerwerk op de akoestische gitaar. Joshua trekt met een slide intro het catchy 'Try' op gang. Het is het derde nummer dat al eerder verscheen op EP. Of 'Try' autobiografisch is zullen we nooit weten, maar ik kan het me wel goed inbeelden dat dit over de relatie van Nalani en Joshua gaat. De positieve boodschap die Nalani brengt komt duidelijk recht uit haar hart. Het slidewerk van Joshua is van prima kwaliteit en hetzelfde kan gezegd worden van het orgelwerk van Kevin McKendree. 
 
 
 
 
 
 
Het album wordt afgesloten met 'Hey Little Bird', het enige nummer dat Nalani en Joshua niet samen schreven. Joshua schreef dit meer dan vier minuten durend luisterlied helemaal alleen. Het begint en eindigt met de geluiden van tjilpende vogels en daar tussen heeft 'Hey Little Bird' een sobere, ingetogen instrumentale begeleiding. Meer begeleiding moet de fantastische stem van Nalani eigenlijk niet hebben om haar boodschap, om de toekomst hoopvol en optimistisch tegemoet te zien, geloofwaardig en met de nodige emotie over te brengen. Beter dan met deze positieve boodschap kan Nalani Rothrock haar meer dan uitstekende debuutalbum 'The Rock House Sessions (Extended Cut)' niet afsluiten. Wie houdt van een mooie stem moet zeker eens naar Nalani Rothrock luisteren. Bovendien staan op het album negen sterke songs, die Nalani samen met haar partner Joshua Lamkin schreef. Deze zangeres en dit album zouden op het einde van het jaar wel eens in de prijzen kunnen vallen als beste nieuwkomer en beste debuut album. (8/10)
 
 
 
 
 
Walter Vanheuckelom   
 
 
 
 
01. Every Time I Close My Eyes
02. Fool For You
03. Just Before I Go
04. Hold On
05. How Long
06. Midnight
07. Goodbye
08. Try
09. Hey Little Bird
 
 
 
Nalani Rothrock: Zang
Joshua Lamkin: Joshua Lamkin
Kevin McKendree: Keyboards
Steve Mackey: Bas
Lynn Williams: Drums (2,4,5,6,7,9)
Kenneth Blevins: Drums (1,3,8)
Nicole Boggs: Backing vocals (1,4,5)
Jonell Mosser: Backing vocals(1,5)
Jackie Wilson: Backing vocals (4)
Bryan Brock: Percussie (2,6)
Andrew Carney: Trompet (2)