MARC JORDAN & AMY SKY - HE SANG SHE SANG

Album Review

Album: 
MARC JORDAN & AMY SKY - HE SANG SHE SANG
Artist: 
Marc Jordan & Amy Sky
Record Label: 
Linus Entertainment
Style: 
Liefdes duetten, ballades
Date: 
06/05/2022
Reviewed by: 
Walter Vanheuckelom
MARC JORDAN & AMY SKY - HE SANG SHE SANG
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Marc Jordan en Amy Sky zijn al vierendertig jaar gelukkig getrouwd en ze vormen een sterk muzikaal koppel binnen de Canadese muziekgemeenschap. Beiden zijn ze succesvolle singer/songwriters die niet alleen hits voor zichzelf schreven, maar ook voor wereldberoemde artiesten, zoals Rod Stewart, Diana Ross, Chicago, Olivia Newton-John, Heart, Reba McEntire, Joe Cocker, Bette Midler, Bonnie Raitt, Cher, Cyndi Lauper, enz.. Zowel Marc als Amy hebben apart een muzikale carrière opgebouwd. In 2014 ontstond het plan om een album uit te brengen met duetten. Nu acht jaar later is het album eindelijk klaar. Het kreeg als titel 'He Sang She Sang' en er staan dertien nummers op het album. Vijf daarvan werden geschreven door Amy Sky en ' I Have No Doubt' werd geschreven door Marc Jordan. De andere zeven nummers zijn tijdloze covers, die door Marc en Amy nieuw leven wordt ingeblazen. 
 
 
 
 
 
 
Het album begint met een een prachtige versie van Tom Petty's 'Free Fallin''. De intro is Oosters getint. Marc en Amy nemen om de beurt de coupletten voor hun rekening en het refrein zingen ze samen. Ze beschikken beiden over een erg goede en aangename stem. Jeff Lynne en Tom Petty schreven dit sterke nummer. Prachtige opener. De prachtige liefdesballade 'Fallin' For You' werd door Amy Sky geschreven. De stemmen van Marc en Amy matchen heel mooi met elkaar als ze harmonieus samen zingen. Je gelooft het duo ook wanneer je ze over hun liefde voor elkaar hoort zingen. Instrumentaal is het genieten van het heerlijk pianospel van Lou Pomanti en van het melancholische vioolspel van Anne Lindsay. Het liefdesduet 'You' zal bij de meeste muziekliefhebbers wel bekend in de oren klinken. Bonnie Raitt zong dit nummer in vroegere tijden nog de hitlijsten in. Marc Jordan en Amy Sky maken er een wondermooi en meeslepend duet van. Jamie Oakes kruidt het nummer met hemelse Pedal steel gitaar klanken en zoon Erza Jordan zorgt voor het mooie pianowerk. Zoon Erza, dochter Zoe Sky en haar man Liam Russell leveren ook vocaal hun bijdrage aan dit album. Ze zijn verantwoordelijk voor de prachtige backing vocals. Voor degenen onder ons die van mooie slows houden, zullen zeker en vast de Smokey Robinson & The Miracles cover 'Ooh Baby Baby' waarderen. Het is een zeemzoete liefdesballade. Het ingetogen blazerswerk komt van saxofonist John Johnson en trompettist Tony Garlucci.
 
 
 
 
 
 
Alhoewel de Willie Nelson en Elvis Presley cover 'Always On My Mind' met veel gevoel en emotie wordt gezongen door Jordan en Amy kan het me op geen enkel moment bekoren. Ze maken er een heel trage, piano gedreven ballade van, waarin alleen de gevoelvolle snarensolo van gitarist Tom Bukovac een fantastische indruk nalaat. 'Long Shot' is een eigen nummer, dat Amy samen met Anthony Vanderburgh schreef. Deze melodieuze popballade over de liefde verscheen al eerder op single. Een ander eigen nummer is 'Water From A Stone' dat Amy samen met Jason Fowler schreef. Ze nam het nummer al in 2013 op, voor haar album 'Forever Blue'. Het prachtige vingerwerk op de akoestische gitaar is van medeschrijver Jason Fowler en Jamie Oakes laat ons weer genieten van zijn prachtige klanken uit zijn resonator gitaar. De trieste liefdesballade 'Dimming Of The Day' is het volgende nummer. Marc en Amy werden geïnspireerd door de duetversie van Bonnie Raitt en Richard Thompson van dat nummer. Matt Rollings draagt de melodie met zijn uitstekende pianoklanken en de melancholische viool van Anne Lindsay past perfect in dit triest nummer. Het is een cover van Richard Thompson uit 1975, die te vinden is op zijn album 'Poor Down Like Silver'. Zijn akoestische versie is zoveel beter dan de versie van Marc Jordan & Amy Sky. Amy schreef samen met John Jarvis 'I'll Give You Wings', een liefdesballade over onvoorwaardelijke liefde en het geven van vrijheid aan je partner en kinderen. Vocaal is het andermaal genieten van de prachtige stemmen van Amy en Marc, die heel hun hart en ziel in hun stem leggen. Medeschrijver John Jarvis draagt op de piano de melodie van 'I'll Give You Wings'. Buiten de piano is alleen het cello quartet, met Wendy Solomon,Winona Zelenka, Jill Vitols en Amy Laing, instrumentaal aanwezig.
 
 
 
 
 
 
'God Only Knows' is een cover van The Beach Boys. Marc en Amy maken er een piano gedreven ballade van die de finesse en de aantrekkelijkheid mist van het Beach Boys nummer. Amy Sky schreef samen met Matt Rollings de zeemzoete liefdesballade 'Can We Stay'. Het enige nummer dat Marc Jordan voor dit album schreef is de melodieuze en meeslepende ballade 'I Have No Doubt'. Instrumentaal is het genieten van het uitstekende toetsenwerk van keyboardspeler Chris Bilton en van de heerlijke Pedal steel gitaarklanken van Dan Dugmore. Bijna tachtig jaar geleden schreef Frank Loesser het nummer 'Baby, It's Cold Outside'.  Frank zong het nummer samen met zijn vrouw Lynn Garland op hun housewarming party in New York City in het Navarro Hotel. Ze zongen het lied om de gasten aan te geven dat het tijd was om te vertrekken. Sindsdien is dit klassiek kerstliedje al ontelbaar keren gecoverd. Marc en Amy geven er een frisse draai aan doordat  Amy de mannenrol en Marc de vrouwenrol zingt. 'He Sang She Sang' van Marc Jordan & Amy Sky is een album voor de romantische zielen onder ons. Zowel Amy als Marc beschikken over een fantastische stem. Het album is een mix van eigen nummers en tijdloze covers. (7/10)
 
 
 
 
Walter Vanheuckelom
 
 
 
01: Free fallin'
02: Fallin' for you
03: You
04: Ooh baby baby
05: You were always on my mind
06: Long shot
07: Water from a stone
08: Dimming of the day
09: I'll give you wings
10: God only knows
11: Can we stay
12: I have no doubt
13: Baby it's cold outside