JIVE MOTHER MARY - HOME IS WHERE THE HEART IS

Album Review

Album: 
JIVE MOTHER MARY - HOME IS WHERE THE HEART IS
Artist: 
Jive Mother Mary
Record Label: 
Eigen beheer
Style: 
Southern Rock
Date: 
12/11/2016
Reviewed by: 
Tom Coppers

 

 

 

 

Jive Mother Mary – ‘Home Is Where The Heart Is’

 

www.jivemothermary.com

https://www.facebook.com/JiveMotherMary

 

 

Jive Mother Mary is een Southern Rockband uit Alamance (North Carolina). Mason Keck (gitaar, vocals), Nathan Coe (bas, vocals) en Seth Aldridge (drums, vocals) spelen al samen sinds 2005, toen ze nog maar veertien jaar waren. Een viertal jaar later kwam daar Tyler Schultz op gitaar/vocals er bij. Sinds 2006 brachten ze twee EP’s en één LP uit. En nu is er weer een EP met daarop vijf nummers die je onmiddellijk naar het zuiden van Amerika katapulteert.

De nummers worden gedragen door het voortreffelijke gitaarspel van Keck en Schultz. De stem van Keck doet me soms wat aan Chris Robinson van The Black Crowes denken. Muzikaal tappen ze ook wat uit het vaatje waar ook The Crowes uit tapten. Denk aan een mix van americana, country, soul en een vleugje blues. Mijn favoriete nummer is ‘Planes, Trains, Automobiles’ vooral omdat hier de country het meest komt bovnedrijven.

Een band zoals er in Amerika wel meer rondlopen, ik betwijfel het dan ook of ze ooit echt gaan doorbreken. Desalniettemin een goede EP van een goede band.

 

70/100

 

Tom Coppers

 

DETAIL ALBUM

 

Tracks:

1.       Feeling Fine

2.       The Ride

3.       Great Decline

4.       Planes, Trains & Automobiles

5.       The Climb