JASON BUIE - DRIFTIN' HEART

Album Review

Album: 
JASON BUIE - DRIFTIN' HEART
Artist: 
Jason Buie
Record Label: 
Eigen beheer
Style: 
Bluesrock
Date: 
20/05/2017
Reviewed by: 
Walter Vanheuckelom
JASON BUIE - DRIFTIN' HEART
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De Canadese gitarist/zanger en songschrijver Jason Buie heeft de laatste vijftien jaar consequent opgetreden op festivals en in clubs in Canada, Europa, De Verenigde Staten en Japan. Hij deelde al het podium met Buddy Guy, Taj Mahal, Mick Taylor, Jeff Healey, John Mayall en Robert Cray. Sinds de release van zijn debuut album 'Urban Blues', dat goede recensies kreeg, blijft zijn naambekendheid maar groeien. In 2009 verscheen het live album 'Live At the Blue Gator'. Jason's muziek bestaat vooral uit blues, funk, rock en soul met Southern invloeden. Jason is tevens mede oprichter en directeur van The White Rock Blues Society en in Brits Columbia startte hij het project Blues In Schools. Sinds einde mei is zijn derde album te koop, dat de titel 'Driftin' Heart' meekreeg.
 
 
 
 
 
 
Het album 'Driftin' Heart' opent meteen met de uitstekende en opwindende swampy bluesrocker 'Fool From The Start', waarin Jason dadelijk uitpakt met vlijmscherp snarenwerk. Drummer John Hunter en bassist George Fenn zorgen voor een stuwende meeslepende groove en toetsenist Dave Webb zorgt voor de instrumentale afwerking met knap toetsenwerk. Daarna vind Jason het tijd om thuis een feestje te bouwen, met de swingende shuffle 'House Party'. Dat dit nummer uitermate geschikt is voor een feestje hoeven we niet te zeggen. Bassist George Fenn zorgt voor een knappe vloeiende baslijn, waarop Jason Buie weer indruk maakt met gevoelvol vingerwerk op de snaren van zijn gitaar en ook Dave Webb weet opnieuw te imponeren met een frisse aanstekelige solo op de piano. Buie duwt het gaspedaal nog wat verder in voor de swingende rocker 'West Coast Daddy', dat uitstekend geschikt is voor de liefhebbers van de rock'n roll. Laat de beentjes maar in de lucht zwieren. Weer weet Jason dit nummer te kruiden met vet snarenwerk van zijn Fender Stratocaster. 'Government Man' is een strakke midtempo rocker met verschroeiend gitaarwerk. De titeltrack 'Driftin' Heart' werd geschreven door Sue Foley, maar Jason heeft het nummer andere arrangementen gegeven en het heeft nu een groot Randy Newman gehalte. Weer weten gitarist Jason Buie en pianist David Webb met levendig en knap vingerwerk op hun instrument te bekoren.
 
 
 
 
 
 
Het blijft rustig met het aanstekelijke slowbluesje 'Stay The Night'. Met vlijmscherp snarenwerk, waarmee Albert en Freddie King dikwijls uitpakten, trekt Jason Buie het erg knappe ' 12 O'Clock Check Out' op gang. Tijdens deze knappe bluesrocker blijft Jason uitdrukkelijk aanwezig met die hemelse scheurende gitaar klanken. Pianist David Webb weet met sublieme riffjes op de toetsen de stevige gitaar gedreven shuffle 'Last love Affair' op te fleuren. George Fenn op bas en John Hunter op drums laten nogmaals horen dat ze een uitstekende groove kunnen neer zetten. De Jimmy Rogers cover 'You're So Sweet' is een klassieke Texas shuffle, waarin de instrumentale virtuozen Jason Buie en David Webb nogmaals hun klasse tonen. Afsluiten doet de Canadees met het door Jesse Mae Robinson geschreven 'Cold Cold Feeling'. In deze door het Hammond gedragen blues nummer haalt Jason voor de laatste keer op dit album uitstekend uit op zijn six string. 'Driftin' Heart' van Jason Buie is een uitstekend album. Jason heeft een aantrekkelijke stem en is een briljant gitarist. (8/10)
 
 
 
 
 
Walter Vanheuckelom
 
 
 
 
 
Tracklist:
1. Fool From The Start
2. House Party
3. Government Man
4. West Coast Daddy
5. Driftin’ Heart
6. Stay The Night
7. Suits Me To A Tee
8. 12 O’clock Check Out
9. Last Love Affair
10. You’re Sweet
11. Cold Cold Feeling
 
 
 
Line-up:
Jason Buie: Guitar Vocals
George Fenn: – Bass Guitar
John Hunter: Drums
David Webb: – Hammond B# & Piano