JANIVA MAGNESS - LOVE WINS AGAIN

Album Review

Album: 
JANIVA MAGNESS - LOVE WINS AGAIN
Artist: 
Janiva Magness
Record Label: 
Blue Elan Records
Style: 
Blues
Date: 
08/04/2016
Reviewed by: 
Tom Coppers

Janiva Magness – Love Wins Again

http://janivamagness.com/

 

De uit Detroit afkomstige Janiva Magness is met ‘Love Wins Again’ al aan haar 12e album toe. Magness is na Koko Taylor nog maar de tweede vrouw ooit die door The Blues Foundation werd uitgeroepen tot The B.B. King Entertainer of the year-award (in 2009). Een grote dame in de blueswereld dus. Voor mij is dit album echter de eerste kennismaking met Janiva Magness.

En ik moet toegeven het is geen onverdeeld succes geworden. ‘Love Wins Again’ begint lekker soulvol met het titelnummer. Een song die goed in elkaar steekt en door de backingvocals ook heel vol klinkt. Een oorwurm die het beste doet vermoeden voor de rest. Jammer genoeg komt dat er niet overal uit. Janiva Magness heeft een sterke stem dat zonder meer, maar sommige nummers zijn gewoon niet goed genoeg. Het geheel klinkt voor mij ook te gedateerd om echt interessant te zijn. Al staan er natuurlijk wel nog goede nummers op ‘Love Wins Again’. Zo is ‘Moth To The Flame’ een swampy bluesnummer met hoofdrollen voor de hammond en de sterke backingvocals. ‘Your House Is Burnin’ is zonder twijfel een eerbetoon aan James Brown. De trompet in de intro is zo weggelopen uit de blazerssectie van Brown en dan volgt zelfs een ‘Get Up’. Funky stuff tot de laatste noot. Tenslotte kan de coverversie van ‘Long As I Can See The Light’ van Creedence Clearwater Revival me ook nog bekoren. Janiva Magness geeft een heel eigen soul/bluestouch aan deze klassieker. Jammer genoeg sluit het album dan af met (alweer) een cheesy ballad.

Ik heb de indruk dat Janiva Magness met dit album vooral wil tonen dat ze goede songs kan schrijven. Voor mij is ze is na mijn eerste kennismaking met haar zo meer een degelijke singer/songwriter dan een straffe blueszangeres. Ik heb het gevoel dat haar stem veel sterker is als die voluit kan gaan, en op ‘Love Wins Again’ staat ze te vaak op de rem. Toch eens uitzoeken of dat op haar vorige albums ook het geval is.

 

60/100

 

1. Love Wins Again
2. Real Slow
3. When You Hold Me
4. Say You Will
5. Doorway
6. Moth To A Flame
7. Your House Is Burnin’
8. Just Another Lesson
9. Rain Down
10. Long As I Can See The Light
11. Who Will Come For Me