Human Ceremony

Album Review

Album: 
Human Ceremony
Artist: 
SUNFLOWER BEAN
Record Label: 
Fat Possum Records
Style: 
Dreampop • Indie • Post Punk
Date: 
05/05/2016
Reviewed by: 
DIDIER BECU
Mocht je ooit besluiten (niet doen!) om alleen maar bands uit New York te beluisteren, dan nog zou je oren en tijd tekort komen. Het is inderdaad één van de meest creatieve broeiplaatsen voor muzikaal talent en wat ons betreft mag je Sunflower Bean aan het ellenlange lijstje toevoegen.
 
Bij een groepsnaam als Sunflower Bean denk je natuurlijk aan hippiekinderen met bloemen in het haar, maar ook al klinkt de stem van zangeres Julia Cumming ontzettend dromerig, houdt het trio ook van smerige rock. Wall Watcher en Come On zijn daar mooie voorbeelden van. Soms zijn het psychedelische meezingers zoals 2013 en Easier Said waarbij je wel eens aan Tame Impala denkt. Door Julias stem (die trouwens knap wordt aangevuld met die van bassist Nick Kivlen) durf je bij bepaalde tracks ook wel eens de term shoegaze mompelen en is Beach House nooit ver uit de buurt.
 
Op het eerste gezicht zou je denken dat dit trio door het gebruik van diverse stijlen op zoek is naar een eigen geluid in Human Ceremony, maar hoe meer je het plaatje luistert, des te meer je snapt dat ze die al lang hebben gevonden. Een indiebandje dat je maar beter met een kruisje aanstipt.