HOROJO TRIO - SET THE RECORD

Album Review

Album: 
HOROJO TRIO - SET THE RECORD
Artist: 
Horojo Trio
Record Label: 
Stony Plain Records
Style: 
soul rockin' rhythm & blues
Date: 
01/04/2022
Reviewed by: 
Walter Vanheuckelom
HOROJO TRIO - SET THE RECORD
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Het Horojo Trio kwam organisch tot stand uit een toevallige jamsessie, na een bedrijfsevenement dat zo geïnspireerd was dat het publiek en de muzikanten meer wilden. Zelfs voor hun eerste optreden werden ze al een Ottawa 'supergroep' genoemd en hoewel ze toegeven dat de bandnaam (afgeleid van de eerste twee letters van de achternaam van elk van de leden) ongebruikelijk is, ziet hun toekomst er zeker rooskleurig uit. Het Horojo Trio is een soul rockin' rhythm & blues act met drummer Jamie Holmes, zanger/toetsenist Jeff Rogers en gitarist/zanger JW-Jones. Jones werd uitgeroepen tot beste gitarist bij de IBC en Jeff staat bekend als één van de hardst werkende artiesten in de hoofdstad van het land, met meer dan 250 shows per jaar. In 2020 wonnen ze de International Blues Challenge in Memphis. Op 1 april brachten ze hun debuutalbum 'Set The Record' uit. Er staan elf originele door de bandleden geschreven songs op het album. Bij negen nummers werden ze geholpen door Dick Cooper en bij twee nummers kregen ze hulp van Steve Strongman, die ook akoestische gitaar speelt en de backing vocals doet op deze twee songs.
 
 
 
 
 
 
Het Horojo trio gooit er meteen de beuk in met de heel aantrekkende en verschroeiende bluesy rocker 'Man Of Steel'. Jeff Rogers is het gehele nummer uitstekend en uitdrukkelijk aanwezig met opwindend toetsenwerk. Tussendoor prijst hij zichzelf aan als een super hero en als een man van staal. Gitarist JW Jones geeft het nummer nog extra vuurwerk met zijn priemend snarenwerk. Wat een geweldige opener. Er wordt wat gas teruggenomen voor het vloeiende en soulvolle 'A Little Goes A Long Way', waarin de mooie en heldere stem van Jeff Rogers volledig tot zijn recht komt. Jw Jones schittert weer op de gitaar. Hij strooit het gehele nummer gretig rond met pittige riffs en ook zijn solo is weer van prima makelij. Dat een one night stand tot heel wat problemen kan leiden horen we in het funk getinte titeltrack 'Set The Record Straight'. Drummer Jamie Holmes bepaalt het ritme met een knappe en strakke drumbeat en toetsenist Jeff Rogers en gitarist JW Jones etaleren met een knappe solo hun grote klasse op hun instrument. 
 
 
 
 
 
In het meeslepende en soulvolle 'Stay Crazy' zingt Jeff Rogers dat je niet altijd binnen de lijntjes hoeft te kleuren in een relatie, maar dat je steeds gek moet blijven in de liefde. De wondermooie en melodieuze snarensolo van JW Jones is het perfecte verlengstuk van de wijze woorden van Jeff Rogers. 'The Night' is een orgel gedreven, soulvolle slowblues. Jeff zingt met veel gevoel en emotie hoe hij s'nachts naar de vrouw zoekt, die alles goed maakt en die zijn problemen doet verdwijnen. Om het album te promoten verscheen 'Hard As I Can' al eerder op single. Het is een opwindend en heel dansbaar nummer in de geest van de grote Stax en Motown hits. Jeff Rogers etaleert nogmaals wat een fantastische stem hij bezit en JW Jones kan zich helemaal uitleven tijdens zijn schitterende gitaar solo. Top nummer. Met 'Running' krijgen we een lekker groovend swamp blues nummer. JW Jones laat nogmaals horen waarom hij op de International Blues Challenge 2020 werd uitgeroepen tot beste gitarist. Het trio blijft lekker verder grooven tijdens het aantrekkelijke 'Ragman's Blues, een nummer waarbij je spontaan beweging in je lichaam brengt. Instrumentaal is het weer genieten van het uitstekende slagwerk van Jamie Holmes, het swingende toetsenwerk van Jeff Rogers en het sublieme gitaarwerk van JW Jones. 
 
 
 
 
 
 
In 'Give And Take' hekelt Jeff Rogers zich aan zijn partner. Hoe meer ik geef, hoe meer jij neemt en ik noem het één richtings verkeer en jij noemt het nemen en geven, zijn een paar zinnen uit het nummer. Het bitsig en priemend snarenwerk van JW Jones versterken de woorden van Rogers nog meer. Met uitstekend slagwerk trekt drummer Jamie Holmes het swingende en soulvolle 'Something You Should Know' op gang. Het Horojo Trio sluit hun album zoals het begon, namelijk met een vurige en verschroeiende bluesrocker. Het enige en ook grote verschil is, dat de afsluiter 'Real Deal' vertraagt naar een prachtige slowblues, die ongeveer één minuut duurt. daarna wordt het gaspedaal weer volledig ingedrukt en rockt het trio lustig voort tot de laatste noot is uitgestorven. 'Set The Record' is een schitterend album van het Horojo Trio. Dit is een album waarvan een heel breed publiek zal genieten. Hopelijk krijgen we dit trio ook in onze lage landen te zien, want met hun uitbundig enthousiasme, hun instrumentale klasse en aanstekelige nummers kunnen ze elke club of festivalweide in vuur en vlam zetten. Aanrader. (8,5/10)
 
 
 
 
Walter Vanheuckelom
 
 
 
01. Man Of Steel
02. A Little Goes A Long Way
03. Set The Record Straight
04. Stay Crazy
05. The Night
06. Hard As I Can
07. Running
08. Ragman's Blues
09. Give And Take
10. Something You Should Know
11. Real Deal
 
 
Jeff Rogers: Zang, piano, toetsen, keyboard bas
JW Jones: Gitaar, backing vocals
Jamie Holmes: Drums, percussie, backing vocals