HECTOR ANCHONDO BAND - ROLL THE DICE

Album Review

Album: 
HECTOR ANCHONDO BAND - ROLL THE DICE
Artist: 
Hector Anchondo Band
Record Label: 
Eigen beheer
Style: 
contemporary blues
Date: 
02/04/2017
Reviewed by: 
Walter Vanheuckelom
HECTOR ANCHONDO BAND - ROLL THE DICE
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hector Anchondo werd geboren in Omaha,Nebraska maar groeide op in Salem, Missouri. Op zestienjarige leeftijd nam Hector voor de eerste keer de gitaar in de hand, sindsdien heeft hij ze nooit meer losgelaten. Langzaam maar zeker leerde Hector alle knepen van het gitaarwerk en de bekroning volgde op familiefeesten en optredens in plaatselijke bars. In 2000 vertrok Anchondo terug naar Omaha, Nebraska. De eerste officiële opname van Hector Anchondo was met zijn eerste band Anchongo en het album kreeg de titel 'Rookies Of The Year'. Het werd gekenmerkt door energieke Latijnse invloeden. Datzelfde jaar nam Hector samen met zijn neef George Keele ook nog het akoestisch album 'Somewhere In Middle America' op. Er volgde nog een EP, in 2006 het album 'North Of The Border' en in 2008 'Kings Of Nowhere'. Ondertussen had Hector Anchondo al heel wat naambekendheid en trok hij volle zalen. Wanneer de crisis uitbrak kwamen er plots veel minder mensen naar de concerten en in 2010 besloot Hector om solo te gaan en zich volledig op de blues te richten. Hij tekende een contract bij Red Birds Records en bracht bij hen in 2012 de EP 'Kickin' Up Dust' en in 2014 het album 'Young Guns' uit. Ondertussen heeft Hector weer een band opgericht, waarmee hij live redelijk wat succes kent, zijn agenda staat goed gevuld. In 2016 was de Hector Anchondo Band finalist op de International Blues Challenge in Memphis. Op 2 april 2017 verscheen zijn nieuwe album 'Roll The Dice' dat opgenomen werd in de Awestuck Studios. Het album telt tien nummers die op één cover na, allemaal door Hector Anchondo geschreven zijn.
 
 
 
 
 
Het album 'Roll The Dice' opent met de gruizige bluesharp van Justin Shexlton in het duet 'Dig It Up'. Inderdaad Hector Anchonda heeft in Amanda Fish (zuster van Samantha) de perfecte vocale partner gevonden om dit opdwepend bluesrock nummer naar ongekende hoogtes te voeren. De stomende ritmesectie met drummer Khayman Winfield en bassist Josh Lund zorgen voor de stuwende groove en gitarist Hector Anchondo, harmonicaspeler Justin Shexlton en de blazers met Eric Stark en Kenny Glover zorgen voor de uitstekende instrumentale uitspattingen. Klasse nummer. Ook in de stuwende blues shuffle 'Masquerade' is de gruizige bluesharp van Justin uitdrukkelijk aanwezig. Hector Anchondo heeft een aantrekkelijke stem en ook zijn snarenwerk mag er best wezen. Wie het deel van de hond zingt is me nog steeds een raadsel. Shexlton en Hector blijven instrumentaal de show stelen in de funky titeltrack 'Roll The Dice'. Een nummer dat tijdens de concerten voor veel ambiance zal zorgen is de rockin' blues song 'Face It Down'. Het aanstekelige ritme zal zeker voor een volle dansvloer zorgen en de fun spat zo van het nummer af. Hector zingt met veel emotie in zijn stem de ballade 'Sometimes Being Alone Feels Right' en ook met zijn gitaar weet hij hetzelfde gevoel op te wekken. De conclusie van het nummer is dat het soms goed is om alleen te zijn op deze kille en eenzame wereld.
 
 
 
 
 
Met zijn broeierig rumba ritme zoekt Hector Anchondo een andere stijl op tijdens 'That's How It All Goes'. In het sixties pop nummer 'Jump In The Water' mogen we nogmaals kennismaken met de erg goede stem van Hector Anchondo. 'Black Magic Woman' van Peter Greene is de enige cover op dit album. Tijdens de gitaar intro laat niets vermoeden dat we deze klassieker te horen gaan krijgen. Eenmaal de intro voorbij wordt 'Black Magic Woman' dan toch herkenbaar. Niet dat de Hector Anchondo Band het nummer klakkeloos kopieert, want ze hebben wel degelijk hun eigen accenten aan het nummer toegevoegd. Het slagwerk van Khayman Winfield en de percussie van Matt Russo zorgen voor het opwindende Latijnse ritme in deze cover en Hector zorgt met pittig en fijn snarenwerk voor de heerlijke gitaar klanken. 'On Your Mic, Get Set, Sing' is een zeemzoete ballade die ons meeneemt naar de fifties van de vorige eeuw. Het album 'Roll The Dice' wordt afgesloten met de ballade 'Here's To Me Giving Up'. Het is met zijn bijna zeven minuten het langste nummer op dit album. Dat Hector een grote fan is van Peter Greene wisten we al met de cover 'Black Magic Woman', maar ook in deze door Hector geschreven 'Here's To Me Giving Up' horen we zowel in de melodie als in het snarenwerk de invloeden van Peter Greene. 'Roll The Dice' is een goed en gevarieerd album met een uitstekende frontman Hector Anchondo. (8/10)
 
 
 
 
Walter Vanheuckelom
 
 
 
 
tracks:
01. Dig You Baby ft. Amanda Fish
02. Masquerade
03. Roll the Dice
04. Face it Down
05. Sometimes Being Alone Feels Right
06. That’s How it All Goes
07. Jump in the Water
08. Black Magic Woman
09. On Your Mic, Get Set, Sing
10. Here’s to Me Giving Up
 
 
 
musicians:
Hector Anchondo: guitar & vocals
Khayman Winfield: drums & vocals
Justin Shexlton: harmonica & vocals
Josh Lund: bass
Matt Russo: percussion
Eric Stark & Kenny Glover: horns
special guest:
Amanda Fish on #01