CORVIN SILVESTER - THE SUN & THE CLOUD

Album Review

Album: 
CORVIN SILVESTER - THE SUN & THE CLOUD
Artist: 
Corvin Silvester
Record Label: 
Continental Record Services
Style: 
country-noir
Date: 
18/12/2020
Reviewed by: 
Walter Vanheuckelom
CORVIN SILVESTER - THE SUN & THE CLOUD
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Corvin Silvester is de artiestennaam van Corvin Silvester Keurhorst-van Wees. Corvin is zanger en gitarist. Hij speelde op diverse festivals, de nationale televisie en radio en werkte samen met o.a. producer Guido Aalbers (Bertolf, Miss Montreal), Bernard Gepken (Lohues, Maaike Ouboter) e.v.a.. Met de southern rockers van Copperhead County speelt hij op diverse podia in Europa en onlangs tekende de band een platendeal met het Nederlandse platenlabel Continental Record Services. Buiten Copperhead County treedt Corvin ook solo op. Zijn solo optredens bestaan uit een mix van voornamelijk eigen werk en een enkele cover, herkenbaar maar geheel in zijn eigen stijl gebracht. Zijn muziek kun je scharen onder de noemer country-noir, akoestische liedjes recht uit het hart, soms donker, soms licht, maar altijd eerlijk. Tijdens zijn optredens gaat Corvin Silvester, geïnspireerd door helden als Jason Isbell, Ryan Bingham en Chris Stapleton, gewapend met ruim twee uur muziek op pad, op zoek naar een luisterend oor. Op achttien december 2020 verscheen zijn debuut EP 'The Sun & The Cloud', met daarop zes originele, door Corvin Silvester geschreven nummers. De EP werd opgenomen door Jan Pohl in de Okapi Recording Studio. Jan hielp ook het nummer 'Howling' schrijven en hij speelt ook gitaar in deze song.
 
 
 
 
 
 
De EP opent met de eerste single 'Be Still My Love', waarin dadelijk de prachtige, soulvolle stem van Corvin Silvester opvalt. Met alleen de akoestische gitaar als begeleiding weet hij dit liefdesverhaal met de nodige passie en emotie te brengen. Wat genre betreft ligt het liefdeslied 'Be Still My Love' heel dicht bij de Americana muziek. Het melancholische 'Sally Joe' gaat over opgeven en overgeven aan een situatie waarin men zich bevind. Er klinkt veel emotie in de stem van Corvin. Het hoogtepunt vind ik persoonlijk het gedeelte waarin Silvester begint te fluiten. Je waant je op dat moment in een Amerikaanse western.
 
 
 
 
 
 
Tijd kan je leven positief of negatief beïnvloeden, voor een deel heb je dat zelf in de hand. Corvin schreef er het nummer 'Time' over. Ook hier komt Corvin met alleen zijn stem en zijn getokkel op de akoestische gitaar heel overtuigend en passioneel over. In 'Howling' horen we twee akoestische gitaren, namelijk deze van producer Jan Pohl en Corvin Silvester. Er klinkt angst en verdriet in de stem van Corvin, wanneer hij zingt dat we huilen tijdens de nacht. Het ritme gaat de hoogte in voor een paar vlotte verhalen in de titeltrack 'The Sun & The Cloud'. Silvester komt tot de conclusie dat het niet altijd zwart of wit hoeft te zijn, maar dat er zoveel verschillende kleurschakeringen tussen deze twee uitersten liggen. Zowel de stem als het vingerwerk op de gitaar zijn weer van uitstekende kwaliteit. 'The Sun & The Cloud' is het beste nummer op deze EP.
 
 
 
 
 
 
We horen een jammerende Silvester in het afsluitende 'Lowdown'. Door de effecten die gebruikt werden lijkt het of dit Delta blues nummer honderd jaar geleden werd opgenomen. Wat moeten we onthouden van deze debuut EP? In de eerste plaats de prachtige stem van Corvin Silvester. Bovendien is hij een prima gitarist en songwriter. 'The Sun & The Cloud' is iets voor de liefhebbers van akoestische Americana, country, blues muziek. Zij zullen zeker kunnen genieten van 'The Sun & The Cloud' van Corvin Silvester. (7/10)
 
 
 
 
Walter Vanheuckelom
 
 
 
 
 
01. Be Still My Love
02. Sally Joe
03. Time
04. Howling
05. The Sun & The Cloud
06. Lowdown