ALEX LOPEZ - YOURS TRULY, ME

Album Review

Album: 
ALEX LOPEZ - YOURS TRULY, ME
Artist: 
Alex Lopez
Record Label: 
Maremil Records
Style: 
Funky blues, pop, rock met veel vintage invloeden
Date: 
16/08/2019
Reviewed by: 
Walter Vanheuckelom
ALEX LOPEZ - YOURS TRULY, ME
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alex Lopez is een Amerikaanse gitarist, songwriter en zanger die bekend staat om zijn opwindende live optredens. Hij werd geboren in het binnenland van Cleveland, Ohio en begon keyboards te spelen, vooraleer hij zich liet inspireren door de Britse blues en rockbands om de gitaar onder de knie te krijgen. Onder invloed van grootheden als Eric Clapton, Jimmy Page en Jimi Hendrix bracht Alex zijn jonge volwassenheid door in clubs en nam hij originele liedjes op in kleine studio's, terwijl hij zijn songwriting vaardigheden bijschaafde. Hij verhuisde naar Florida om naar de universiteit te gaan. In Florida bracht Alex jaren door als zanger en leadgitarist van de razend populaire rockband Reminiscion. Op een gegeven moment besloot hij om alleen verder te gaan. In 2013 verscheen zijn debuutalbum 'Back Bedroom Blues', een originele verzameling van blues en bluesrock songs. De opvolger 'Is It A Lie' uit 2015 werd door de pers goed onthaald en kreeg veel goede recensies. In 2017 verscheen 'Slowdown' en hiermee ging Alex weer een trapje hoger, want met dit album kreeg hij internationale erkenning. Nu is er zijn vierde album 'Yours Truly, Me', met daarop twaalf songs, waarvan Alex er elf zelf schreef. Het overige nummer is de ZZ Top cover 'Tush'.
 
 
 
 
 
Het album opent met 'Woe Is Me', een mix van pop, blues en funk. Met zijn tenorstem weet Alex dit liefdesverhaal op overtuigende wijze te brengen. Bassist Steve Roberts en drummer David Nunez zorgen voor een heerlijke groove en Kenny Hoye is het gehele nummer uitdrukkelijk en uitstekend aanwezig op zijn keyboards. Op gitaar weet Lopez meteen te bekoren met een vloeiende melodieuze snaren solo. De enige cover op het album is de ZZ Top cover 'Tush' en die krijgt hier een heel andere invulling. In plaats van de rauwe Texas blues shuffle van het origineel krijgen we hier een funky rock groove. Kenny Hoye strooit weer kwistig in het rond met verschroeiende toetsenriffs op zijn Hammond en zijn wervelende Hammond solo is om duimen en vingers af te likken. Alex Lopez bevestigt in dit nummer op gitaar en dat levert een erg knappe en gevarieerde gitaar solo op, die niet moet onderdoen voor deze van Mister Gibbons. 'Take Me Back Home' is de eerste van vijf songs die al op een eerder Alex Lopez album stonden en waarvoor hij nu nieuwe arrangementen schreef. Het bijna vijf minuten durende 'Take Me Back Home' begint als een Delta blues geïnspireerde ballade. Later veranderd het nummer in een typische Elvis Presley ballade, waarin Alex zijn stem wat op deze van de King lijkt. Het gaspedaal wordt daarna weer dieper ingedrukt voor de vloeiende funky rocker 'I'm A Working Man' , waarin Alex in het laatste gedeelte de kers zelf op de taart zet met een uitstekende zwaar overstuurde snaren solo. Er zitten heel wat Motown invloeden in de erg dansbare vintage rocker 'I'm A Losing It', waarin de blaasinstrumenten van Carlos Ortiz en Jule Boyer voor de nodige soul vibe zorgen. Alex kruidt het nummer met een pittige vingervlugge gitaar solo. Het kippenvelmoment van het album is ongetwijfeld de emotionele ballade 'I Love You Blues'. Alex zingt het nummer met veel emotie en passie in zijn stem en toetsenist Kenny Hoye bewijst nogmaals zijn waarde, deze keer met heerlijk werk op de piano.
 
 
 
 
 
 
We hoorden eerder al op het album dat Alex Lopez een passie heeft voor het verleden en dat is ook het geval in 'I Can't Stop', dat een jaren vijftig sfeer uitstraalt en in die periode niet zou misstaan hebben op een Ritchie Valens album. 'I Will Miss You' is een zeemzoete en sentimentele melodieuze ballade, die gedragen wordt door de warme orgelklanken van Kenny Hoye. Alex legt in zijn gitaarwerk evenveel gevoel als in zijn stem, zodat zijn gitaarklanken het perfecte verlengstuk zijn voor zijn woorden. 'Chase My Blues Away' is een akoestisch nummer dat amper tweeëntachtig seconden duurt. Met 'All I Really Want Is You'  kan Lopez mij toch niet overtuigen. Gelukkig maakt zijn fijn en melodieus gitaarwerk toch nog iets goed. In de tango 'Sinful' komt special guest Ellie Carr met haar prachtige alt stem, de tenor stem van Alex vervoegen. Hun beide stemmen matchen goed bij elkaar en als ze samen zingen smelten hun stemmen in elkaar. De blazerssectie is weer van de partij in de rocker 'Cheating Blues', waarin drummer David Nunez voor een opwindende drumbeat zorgt. Ook in dit nummer zijn de vintage invloeden overvloedig aanwezig. Kenny Hoye trekt alle registers open voor een wervelende toetsensolo. 'Youres Truly, Me' is een aangenaam album. De muziek van Alex Lopez brengt weinig nieuws en hij grijpt heel graag terug naar vintage invloeden. Lopez is wel een fijne gitarist en hij beschikt over een aardige stem, maar mij kan hij met dit album niet echt overtuigen. (7/10)
 
 
 
Walter Vanheuckelom
 
 
 
Woe is me (4:29)
Tush (3:42)
Take me back home* (4:59)
I'm a working man (3:10)
I'm a losing it* (4:06)
I love you blues* (3:14)
I Can't Stop* (3:35)
I will miss you (4:01)
Chase my blues away (1:22)
All I really want is you (3:52)
Sinful (4:27)
Cheating Blues* (3:22)
 
Alex Lopez - gitaar en zang
Kenny Hoye - keyboards
Steve Roberts - bas
David Nunez - drums
Steve Pagano - bas en Michael Maxim - drums on: 'I'm a losing it', 'I love you blues' en 'Cheating blues'
Special Guest Vocalist - Ellie Carr on 'Sinful'
Guest Horn section: Carlos Ortiz and Jule Boyer