Steffen Morrison

Agenda

Artist: 
Steffen Morrison
Date: 
21/10/2023
Time: 
20h30
Venue: 
Heyhoef Backstage
Place: 
Tilburg

Heyhoef-Backstage – Steffen Morrison 21 oktober 2023

The ‘Black-Rose’ Soul van Steffen Morrison!

Veel te weinig soul in het programma van Heyhoef-Backstage de laatste tijd. Maar als we dan weer een soulact hebben dan halen we maar meteen het beste van de bovenste plank van dit genre naar ons Pop-Up Podium in de Reeshof. Niemand minder dan Steffen Morrison, die zowat opgegroeid is tussen de tonen, moves & grooves van James Brown, Otis Redding en Marvin Gaye, maar ook met de melodieën van The Crystals, de rock ’n roll van The Stones en teksten van Lou Reed.

Verwacht een dampende soul show vol opzwepende nummers! Nog voordat Steffen zeker doorbreekt naar de hoge toppen van de musicbizz nu nog te zien bij Heyhoef-Backstage!!

 
 

Steffen werd geboren in 1978 in Paramaribo. In een arbeiderswijk midden in de stad wordt hij deels opgevoed door zijn oma, die een directe afstammeling is van het Akan volk uit Ghana. In de 11 jaren die hij in Suriname vanaf zijn geboorte doorbrengt is muziek het bindmiddel voor Steffen en zijn jeugdvrienden. Het is dan ook geen verrassing dat Steffen jaren later zijn doorbraak bij het Nederlandse publiek beleeft na zijn deelname aan The Voice Of Holland, het definitieve startschot van zijn muzikale carrière.

Nadat Morrison in 2016 zijn EP Just Another Man uitbrengt gaat het hard. Naast verschijningen op de nationale tv en radio en een succesvol festivalseizoen wordt de single Old Enough to Know Better uiteindelijk verkozen tot Top Song op NPO Radio 2. In het najaar van 2017 trekt Steffen zich terug met muzikale buddy’s Andy Platts (Young Gun Silverfox), Luke Juby (Emeli Sandé, Leona Lewis) en songwriter/producer TJ Oosterhuis om te werken aan nieuw materiaal. Het resultaat is het album Movin’ On dat op 30 maart 2018 is verschenen. In 2019 gaat de soulzanger voor het eerst de theaters in met zijn eigen productie The Art Of Being Human waar hij het Nederlandse publiek kennis laat maken met de verhalen achter de artiest Steffen Morrison en zijn repertoire.

Inmiddels heeft hij ook zijn eerste stappen gezet in het buitenland met meerdere uitverkochte shows in Spanje. Met zijn nieuwe album Soul Revolution gaat Morrison op zoek naar de puzzelstukjes die zich vormen tot de man die hij vandaag de dag is geworden. Een belangrijk onderdeel hiervan is zijn jeugd in Suriname. Een veel terugkerend onderwerp op het album is dan ook de symboliek die Morrison vanuit de cultuur van zijn voorouders meekrijgt. “Dromen vertellen je vaak genoeg heel veel over jezelf, ze vertellen over je afkomst, over je cultuur en zelfs over je toekomst. In de eeuwen oude slaven rituelen zijn verschillende rituelen beschreven die vanuit Ghana naar Suriname zijn meegenomen. Een van de rituelen gaat over een adelaar genaamd “opete”. Vanaf mijn jeugd heb ik heel vaak een droom gehad waarin in ik kon vliegen. Zijn laatste album Soul Revolution is een zeer persoonlijk album geworden waarop de soulzanger meer dan ooit laat zien wie er achter de artiest Steffen Morrison schuilgaat.

Steffen is te zien in een zeer indrukwekkende docu van Het uur van de Wolf.

Zaterdag 21 oktober 2023 – Aanvang 20:30 uur – Tickets € 18,- (t/m 31 mei 2023 € 15,-)