Shakedown Tim Band (B)

Agenda

Artist: 
Shakedown Tim Band (B)
Date: 
12/09/2024
Time: 
21h00
Venue: 
Muze Café
Place: 
Heusden Zolder

"Shakedown Tim" brengt down home blues en uptown boogie, zoals die klonk in de jaren ’40 en ’50 van vorige eeuw, maar zijn songs zijn hedendaags.

 

Zanger-gitarist en “Shakedown Tim” (Ielegems) is geen onbekende in de blues wereld, hij was de oprichter van Fried Bourbon en stond vaak op het podium met Gene Taylor, James Harman, Studebaker John, Willie Buck, Roland Van Campenhout, Steven De Bruyn, Jo' Buddy, Little Victor...

 

"Shakedown Tim” is niet enkel een uitzonderlijke guitarist, zanger maar ook een entertainer die zijn publiek goed weet te bespelen.

 

Zijn muzikanten zijn stuk voor stuk ervaren klasbakken met een grote passie voor “old skool” blues en jazz.

 

Hij bracht reeds 2 albums uit op het befaamde label “Rhythm Bomb Records” die hem o.a. al van Boom over Helsinki tot in L.A. hebben gebracht.

 

Get on the floor ‘in-twenty-four’ met Shakedown Tim’s nieuwe release: ‘Way up!’ bij Rhythm Bomb Records.

11 nieuwe nrs waarop enkele special guests te horen zijn. Naomi Sijmons (zang), Steven Troch (harmonica, zang, jaw harp), Bart Stone (saxen) en er staat zelfs nog een track op met James Harman (RIP).
Sometimes life can get you down, but now we’re ‘Way up!’ 

 

Het geluid van een een vintage fat body gitaar, een piano, een strakke rhythm sectie én een bezielde zanger geeft een mix van low down blues, happy blues, wilde Memphis boogie, swing jazz, juke joint stomp met hier en daar een gospel.

 

Deze band mikt op je heupen én op je ziel! 

 

Samenstelling Band: 

Shakedown Tim - zang - gitaar

Ilias Scotch - piano

Kurt Lens - contrabas

Koen Van Peteghem - drum