RJ MISCHO (USA/FIN)

Agenda

Artist: 
RJ MISCHO (USA/FIN)
Date: 
10/10/2024
Time: 
21h00
Venue: 
Muze Café
Place: 
Heusden Zolder

Robert Joseph ‘RJ’ Mischo werd in 1960 geboren in Chilton Wisconsin, maar woont en werkt sinds 1996 in het zonnige California.

 

Op zijn negende begint hij met de mondharmonica en tien jaar later vinden we hem terug als pro in en rond de Twin Cities van Minneapolis en St. Paul, Indiana.

 

Hij treedt op met lokale grootheden als Percy Strother, Sonny Rogers, Milwaukee Slim en Lazy Bill Lucas.

 

Hij raakt bevriend met de betreurde harpist en fluitspeler Lynwood Slim († 2014), die zowat zijn mentor wordt.

RJ wordt “big” in de nineties, in 1992 brengt hij met Kid Morgan en Percy Strother ‘Ready To Go’ uit, het eerste van intussen twaalf albums op diverse labels in de States en Scandinavie. Dat eerste album is intussen naar verluidt een collectors item geworden.

 

Mischo toont zich niet alleen een meesterlijk harpist, maar ook een uitstekend zanger en een gedegen songschrijver, hij had diverse eigen bands zoals Blues Deluxe en de Red Hot Blues Band. Op 12 nov 2009 stond hij met zijn Red Hot Blues Band bij ons in de Muziekodroom.

 

Zoals velen heeft hij ook muziek gemaakt voor films, TV-commercials en documentaires voor Discovery Channel.

Ook geen verrassing is dat hij als meester-harmonicaspeler betrokken is bij alles wat met de smoelschuif te maken heeft: instructieboeken, masterclasses, lesgever...

 

Hij heeft dan wel een eigen band, maar even vaak maakt hij voor het toeren in Europa en plaatopnames in het buitenland gebruik van sessiemuzikanten, zogenaamde ‘pick-up bands’, lokale bands met prima muzikanten tijdens die tijdens de hele concertreeks de begeleiding verzorgen.

 

Samenstelling band:

 

RJ Mischo – harmonica, zang

Tomi Leino – gitaar

Jaska Prepula – bas

Mikko Peltolla - drum

 

Meer info: en.wikipedia.org/wiki/R.J._Mischo 

 

Beluisteren:  www.youtube.com/watch?v=k9Ey2GOAU1M 

     www.youtube.com/watch?v=jbmAfUrMLqg