Rib's & Blues Festival Raalte 10 juni 2019

Agenda

Artist: 
Rib's & Blues Festival Raalte 10 juni 2019
Date: 
10/06/2019
Venue: 
Evenemententerrein De Domineeskamp
Place: 
Raalte

King King

 

maandag 10 juni

Mainstage

 

UK

 

 

King King is op dit moment één van de meest gevraagde bluesbands uit het Britse bluesfestivalcircuit. De band speelde de afgelopen jaren op gerenommeerde bluesfestivals als Great British Rhythm and Blues Festival, Edinburgh Jazz and Blues Festival, Abertillery Festival, Glastonbury en Blues Peer.Alan Nimmo is gezegend met een enorme dosis charisma. Nimmo wordt in King King omringd door de topmuzikanten Lindsay Coulson (bas), Bob Fridzema (toetsen) en Wayne Proctor (drums).

 

 

 

Southern Avenue

 

maandag 10 juni

Mainstage

 

Spicy & good looking

 

 

Southern Avenue is een jonge en zeer talentvolle band uit Memphis. Ze brengen een unieke mix van blues, r&b, soul en gospel. De band is ontstaan rondom de zusjes Tierinii (vocals) en Tikyra Jackson (drums) die beide opgroeiden binnen de traditie van gospel. Southern Avenue is in alle opzichten een aantrekkelijke band met een zéér overtuigend debuutalbum op het Stax label. 

Blues Magazine: “ De dames Jackson weten dat ze er goed uitzien en niet alleen steken ze hun tevredenheid daarmee niet onder stoelen of banken, ze laten er ook geen twijfel over bestaan dat zíj degenen zijn die de kar vocaal volledig trekken. Wat betreft het uiterlijk: de hele band ziet er zeer spicy uit en ook de heren laten zich niet onbetuigd als het gaat om hun persoonlijke presentatie.”

 

 

The Paladins

 

maandag 10 juni

Mainstage

 

USA

 

 

Gedegen naam in het rock 'n roll circuit. Het trio uit San Diego heeft een kenmerkende rockabilly-sound met invloeden van blues en jazz uit de 50s. Hun nummer 'Lover's rock' (1988) is inmiddels een culthit.          

De groep begon in 1980 als schoolband, maar groeide in korte tijd uit tot één van de kopstukken van de Californische roots scene. De mannen hebben een zwak voor ons landje. In 2008 brachten ze het album “Live In Holland’ uit. Inmiddels  staan negen studioalbums op hun naam. Het nieuwste wapenfeit “New World” werd vorig jaar uitgebracht. De recensies zijn lovend. Tijd voor de petticoats en de vetkuif !

 

 

 

Vintage Trouble

 

maandag 10 juni

Mainstage

 

wereldact!

 

 

Vintage Trouble werd begin 2010 opgericht in Venice Beach, Los Angeles. De band maakt een rauwe mix van rock, soul en blues onder de bezielende leiding van de charismatische frontman Ty Taylor. Het is typisch zo’n band waarvan je levenslang fan wordt wanneer je ze slechts één keer live hebt gezien. Hun meest recente album '1 Hopeful Rd' laat de gedachte aan vinylplaten, zweterige ‘juke joints’ en oude soullegendes bovendrijven. Vintage Trouble stond eerder in het voorprogramma van grote namen als The Who, The Rolling Stones en AC/DC. Absolute aanrader voor fans van Otis Redding, Ray Charles, The Black Keys en The Stones. 

 

 

 

Robert Jon & The Wreck

 

maandag 10 juni

Deltastage

 

fenomenale band

 

 

Robert Jon & The Wreck is een bronstige band uit Orange County, California. Ze reizen de wereld rond met maar één missie: hun publiek a hell of a rock-’n-roll show geven, avond na avond, stad na stad. Met in hun koffer: een vracht goeie songs, van gespierde blues over uptempo rock tot aaibare ballads.

Zien we daar al enkele mosselen uit hun schelpen swingen? Robert Jon & The Wreck met het meest stomende, funky rock-‘n-soul feestje van het jaar.

 

 

Little Jimmy Reed

 

maandag 10 juni

Deltastage

 

legendarische bluesveteraan

 

 

Een waardevol relikwie uit een antiek blues-tijdperk, zo zou je ‘m kunnen noemen. Lil’ Jimmy Reed groeide namelijk op in het sterk gesegregeerde Zuiden van Amerika gedurende de jaren dertig. Gewapend met een besnaard sigarenkistje begon hij op z’n zesde met het spelen van de blues.   Zijn doorbraak kwam op zijn 18e op het moment dat hij Jimmy Reed mocht vervangen die te dronken was om te spelen, zo gaat het verhaal. Aldus was “Kleine” Jimmy Reed geboren. Hij wist de armoede uit het zuiden te ontsnappen en het was voor hem een eer om met vele legendarische blueshelden te mogen spelen in de jaren 60.  

Gaandeweg trad hij meer en meer op in en rondom geboorteplaats Louisana. Later was hij een artiest van statuur die aan de zijden van o.a. B.B King en Bobby Bland floreerde.   De 77-jarige bluesveteraan dateert uit een tijd waarin zwarte Amerikanen onderdrukt en beschimpt werden. De blues die hij ten gehore brengt is daarom goudeerlijk, rauw en authentiek.

 

 

 

Dale Watson

 

maandag 10 juni

Deltastage

 

authentieke countryheld

 

 

Dale Watson is een authentieke countryheld en met een plek in de Hall Of Fame van Austin in Amerika al bijna een legende. Net als zijn grote voorbeeld Johnny Cash speelt hij rauwe, pure country en zet hij zich af tegen de gladde popcountry die volgens hem tegenwoordig uit Nashville komt. Een bijna fatale overdosis drugs en het overlijden van zijn verloofde tekenen het leven en de muziek van Watson. Live wordt Dale Watson begeleid door zijn band The Lone Stars: Don Pawlak op steel-gitaar, Mike Bernal op drums en Chris Crepps op drums.