The "Original" Strikes (NL).

Agenda

Artist: 
The "Original" Strikes (NL).
Date: 
12/01/2023
Time: 
21h00
Venue: 
Muziekodroom
Place: 
Hasselt

 

12 januari 2023 - The "Original" Strikes (NL).

 

The “Original” Strikes zijn eigenlijk een doorstart van de The Strikes, die in het begin van deze eeuw, in de slipstream van the Red Devils, furore maakten met hun legendarische cd “Bathroom Acoustics”. Na enkele jaren ieder hun eigen weg te gaan besluiten de heren Pieter van der Pluym aka Big Pete (zang/harmonica), Jody van Ooijen (drums), Roelof Klijn (bas) en Sjors Nederlof (gitaar) in 2018, na een reünie concert, om opnieuw regelmatiger samen te gaan optreden. The Strikes behoren immers nog steeds tot de crème de la crème van de Europese bluescene.
Big Pete was zo’n 25 jaar geleden voornamelijk actief als gitarist in diverse rockbands, maar toen hij in aanraking kwam met de muziek van Lester Butler’s The Red Devils ging hij vanaf dat moment vol voor de mondharmonica. Hij blijkt een begenadigd talent te zijn op dit instrument, hij wordt na de tragische dood van Lester Butler gevraagd om met The Red Devils te toeren. Ze verzorgen zelfs het voorprogramma van ZZ Top.
Bassist Roelof Klijn heeft als begeleider van diverse bluesartiesten o.a. Malford Milligan, en nu ook in de theater tour “The Sound Of Blues & Americana” van Johan Derksen en enkele andere formaties zijn sporen verdiend. Gitarist Sjors Nederlof is al vanaf zijn zestiende actief bij Coup De Grace plus verschillende nationale en internationale acts o.a. Anouk, Jan Akkerman, Matt Scofield en is winnaar van The Dutch Blues Gitarist Award 2011.
Dan is er ook nog drummer/swinger Jody van Ooijen de “King Of The Shuffle”.
Verwacht een flinke portie hardcore blues, gemeen en smerig met een flinke injectie rock’n roll.

Meer info: m.facebook.com/The-Original-Strikes-721587571619806/