NICK MOSS BAND Feat. DENNIS GRUENLING (USA)

Agenda

Artist: 
NICK MOSS BAND Feat. DENNIS GRUENLING (USA)
Date: 
17/10/2019
Time: 
21h00
Venue: 
Muziekodroom
Place: 
Hasselt

 

 

17 oktober 2019 – Nick Moss Band feat. Dennis Gruenling (USA)

Nick Moss mogen we absoluut bestempelen als een gevestigde naam in de blueswereld. Deze 'grote meneer' speelde in het verleden als (bas)gitarist met artiesten als Buddy Scott, Jimmy Dawkins en Jimmy Rogers. Na jarenlang een 'bandlid' te zijn geweest, besloot hij voor zijn eigen kansen te gaan en lanceerde hij zijn solo carrière. Dit was een slimme zet van Moss.
Nick Moss’ gitaarspel, dat soms associaties oproept aan Albert King en Buddy Guy, is de ene keer relaxed, dan lyrisch en hij kan dan weer fel te keer gaan. Een uitstekende gitarist en het is niet voor niets dat iemand als Ronnie Earl hem tot een van zijn favoriete gitaristen rekent.
De Nick Moss Band won door de jaren heen diverse prijzen en kende wisselende bezettingen. In 2017 wordt de mondharmonica virtuoos Dennis Gruenling toegevoegd aan de band. Gruenling's passie voor de mondharmonica mogen we inmiddels een levensproject noemen, van jongs af aan is hij bezeten door het instrument en dat is te horen.
De excentrieke Gruenling heeft al een succesvolle solo-carriè achter de kiezen, hij speelde met de 'groten der aarde': Pinetop Perkins, Snooky Pryor, John Mayall, Southside Johnny & the Asbury Jukes, Mick Taylor, Jimmy Dawkins, Rod Piazza, Rick Estrin, Kim Wilson, Rusty Zinn en Mark Hummel.
Gruenling is een topper op alle fronten, geen wonder dat hij met enige regelmaat in de prijzen valt en de nodige awards heeft binnengehaald.
Nick Moss kreeg dit jaar de Blues Music Award als beste tradionele bluesartiest van het jaar en Dennis Gruenling deze van harmonicaspeler an het jaar.