Nathan James Band (USA/NL)

Agenda

Artist: 
Nathan James Band (USA/NL)
Date: 
14/11/2024
Time: 
21h00
Venue: 
Muze Café
Place: 
Heusden-Zolder

Iemand die zijn eigen pad volgt en altijd voor zichzelf denkt, Nathan James. 

Hij heeft met zijn  zelfgemaakte instrumenten en zelf-aangeleerde vaardigheden een unieke muzikale identiteit gecreëerd. Met zijn handgemaakte wasbordgitaar in de ene hand en een doos gemaakt van  oude hekplanken dat stampende klanken laat horen in de ander, is de blueszanger vaak te  zien op verschillende blues podia. In combinatie met de mondharmonica, zul je zeker in de  ban raken van deze Amerikaan. Nathan James is een gerespecteerde en ervaren kunstenaar  in zijn vakgebied. Al meer dan 20 jaar verdient hij met succes zijn boterham en dat allemaal  door zijn passie voor blues en rootsmuziek. 

Al van jongs af aan voelde Nathan zich aangetrokken tot het schrijven van eigen nummers en  individuele artistieke expressie, mede geïnspireerd door invloeden van rootsartiesten en - stijlen. Opgroeien in een klein landbouwdorpje Fallbrook, Californië, beïnvloedde de  muzikant bij het kiezen van zijn eigen muzikale pad. "Er was hier niet veel te doen, dus je  kwam of in de problemen of je vond iets productiefs om te doen met wat je om je heen had!".  Na de middelbare school kon Nathan, met de steun van zijn ouders, rechtstreeks de echte  wereld van een ‘werkende muzikant’ instappen. Op 19-jarige leeftijd werd de Amerikaan  gebeld door internationaal bekende blue veteraan James Harman met de vraag om zich bij  de band aan te sluiten en het land te verkennen. Deze ervaringen vormden de eerste stap  naar zijn eigen carrière. 

In 2007 nam Nathan James deel aan de International Blues Challenge in Memphis,  Tennessee, waar hij de eerste prijs in ontvangst mocht nemen. 

Tijdens zijn carrière heeft  Nathan met verschillende bekende artiesten samengewerkt waaronder: Kim Wilson, Pinetop  Perkins, Billy Boy Arnold, Lazy Lester, Johnny Dyer, Rick Holmstrom, Janiva Magness, Mark  Hummel en Gary Primich. Ook reisde hij langs vele zalen en festivals over heel de wereld, zo  was hij de laatste jaren onder andere te zien in Spanje, Italië, Frankrijk, België, Nederland,  Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland, de Faeröer, Taiwan, Canada, Mexico en heeft hij heel de Verenigde Staten afgespeeld.

Samenstelling Band:

Nathan James - gitaar, zang