On moonlight and rain The Golden Glows

Agenda

Artist: 
On moonlight and rain The Golden Glows
Date: 
21/04/2022
Time: 
20:00
Venue: 
cc De Bogaard
Place: 
Sint-Truiden

On moonlight and rain *nieuwe datum* - Donderdag 21/04/2022

The Golden Glows

  • Datum: Dinsdag 27/04/2021
  • Tijdstip: van 20:15 tot 22:00
  • Prijs: € 17 / 10
  • Locatie: Academiezaal
  • Genre: Muziek

 

Het voorbije decennium specialiseerde het Antwerpse trio The Golden Glows zich in lang vervlogen Americana: popmuziek uit de jaren ’20, gevangenisliederen uit de jaren ’30, proto-blues, vroege jazz en stokoude folktraditionals van wel honderden jaren oud. In hun nieuwste verhaal On Moonlight and Rain werd opnieuw inspiratie gevonden het verleden, maar dit keer op een volstrekt andere plaats en in een andere tijd: Japan in de 18e eeuw.

Muzikaal wordt er aangeknoopt bij Japanse muziek uit de vroege jaren ’80. Een handvol gelijkgestemde minimalistische componisten maakte toen, diep onder de indruk van Westerlingen als Erik Satie en Brian Eno, unieke ambient muziek.

Verstild, poëtisch en stevig verankerd in de traditionele volksmuziek van Japan, is deze wat onderbelichte stroming nu een onuitputtelijke inspiratiebron voor The Golden Glows. Geholpen door een aantal topmuzikanten en oude bekenden maakt de band in On Moonlight and Rain een verbluffend staaltje droompop.

Synths, lapsteel, vibrafoon en elektronica vormen een solide basis voor de kenmerkende driestemmige harmonie van de Glows.

 

Bram Van Moorhem – zang, gitaar, compositie, songwriting, concept

Nel Ponsaers – zang, piano, compositie

Katleen Scheir – zang

Nicolas Rombouts-  bas

Mattijs Vanderleen – drums, marimba, vibrafoon

Geert Hellings – gitaar, lapsteel

Bram Weijters – synths, keys

Hester Bolle – electronica