Matt Schofield 16 april 2022

Agenda

Artist: 
Matt Schofield 16 april 2022
Date: 
16/04/2022
Time: 
20h30
Venue: 
Heyhoef Backstage
Place: 
Tilburg

Matt Schofield 16 april 2022

Dit is het uitgestelde concert van 16 mei 2020. Gekochte kaartjes kunnen voor deze nieuwe datum gewoon gebruikt worden.

De in Engeland geboren en nu in de VS gevestigde Matt Schofield is een meermaals bekroonde gitarist, vocalist en songwriter. Schofield wordt algemeen beschouwd als een van de meest innovatieve Britse bluesartiesten van zijn generatie. Hij staat in de top tien van beste Britse Blues-gitaristen aller tijden bij Guitar & Bass Magazine, naast de legendes Eric Clapton en Peter Green. Drie opeenvolgende overwinningen voor gitarist van het jaar en een overwinning voor Album of the Year bij de British Blues Awards maakten hem tot hun Hall of Fame.

   

Met veel lef en moed heeft Schofield zijn band naar meer dan 25 landen over de hele wereld gebracht. Hij ruilde gitaarlicks met opmerkelijke gitaarhelden, waaronder Buddy Guy en Robben Ford. The Los Angeles Daily News zei: “In Schofield heeft het Verenigd Koninkrijk de beste Blues-gitarist van elk land in tientallen jaren geproduceerd. Hoofd en schouders boven de kudde.

MattSchofield’s melodische vloeiende stijl, samen met zijn gepassioneerde en emotionele live-optredens hebben hem tot een van de meest gewilde moderne Blues-gitaristen gemaakt.

Ter ere van het 15-jarig jubileum van het solo-debuut van Schofield met zijn orginele Orgel Trio, heeft hij de release aangekondigd van een nieuw Trio-album voor begin 2019, en zal het debuut maken van een grotere “Blues Revue& -stijlgroep met gastvocalisten en blazers.

Na een reeks zeer succesvolle clubshows in november 2011 komt de veelzijdige bluesgitarist/zanger in maart 2012 alweer terug naar Nederland want zowel de concertzalen als het publiek krijgen maar geen genoeg van deze bluessensatie, integendeel!

2011 was voor Matt Schofield een mooi jaar. Hij speelde op het hoofdpodium van het North Sea Jazz Festival, trad op in TV show Vrije Geluiden, Mojo Magazine riep zijn album ‘Anything But Time’ uit tot Blues Album Of The Year en de Nederlandse bladen Gitarist, Jazzism en Revolver’s Lust For Life waren unaniem vol lof over ‘Anything But Time’.

Niet gek, maar evenmin verwonderlijk want wie Matt Schofield in 2011 heeft zien optreden of zijn oren spitst naar ‘Anything But Time’ kan niet anders concluderen dan dat Schofield beschikt over een groot talent. En dat talent weet hij goed om te zetten in muzikale daden. Matt Schofield wordt dan ook alom beschouwd als één van de meest getalenteerde en sensationele bluesgitaristen die Engeland in de afgelopen decennia heeft voortgebracht. Hij werd reeds opgenomen in de Top10 van Beste Britse Blues Gitaristen Allertijden, samen met iconen als Eric Clapton en Peter Green. Tevens is er een instructie DVD van Matt Schofield gepubliceerd door publisher Hal Leonard, waarmee hij naast namen als Eric Johnson, Buddy Guy, Robben Ford en Joe Bonamassa is komen te staan. Hij werd bekroond met de British Blues Award als Blues Guitarist Of The Year en Album Of The Year