Little George Sueref (UK/FR)

Agenda

Artist: 
Little George Sueref (UK/FR)
Date: 
30/01/2025
Time: 
21h00
Venue: 
Muze Café
Place: 
Heusden - Zolder

Little George Sueref wordt geboren in Groot-Brittannië uit Griekse ouders.

Hij is geïnspireerd door de klassieke down-home rootsblues van Jimmy Reed, Snooky Pryor, J.B. Hutto en Muddy Waters, maar ook door de meer soulvolle klanken van Johnnie Taylor en Sam Cooke.

Little George begint in de jaren ’80 als harpspeler & zanger bij Big Joe Louis & his Blues Kings. Deze sensationele samenwerking gooit hoge ogen en duurt 15 jaar. 

Naarmate de tijd verstrijkt, begint de stem van Little George zijn eigen toegewijde schare fans te winnen en hij besluit zijn eigen band te vormen, maar blijft tevens ook lid van de Blues Kings.

Het tijdschrift Blueprint kent hem drie jaar op rij de prijs 'Harpspeler van het jaar' toe.

Hij treedt op en maakt opnames met veel van de grote Amerikaanse bluesmannen, zoals Lazy Lester, Big Jack Johnson, Homesick James, Honey Boy Edwards, John Primer, dominee Charlie Jackson en zelfs de Afrikaanse legende Ali Farka Toure

Lazy Lester & Jimmy Thomas (van Ike & Tina Turners band) speelden mee op Little George’s album in 2001 en werden een groot succes met tournees door de VS en Europa.

Met zijn typische “herkenbare” stem en unieke stijl, Soulvolle up tempo good rockin’ blues, vermaakt hij al meer dan 30 jaar het publiek

Samenstelling band:

Little Georges Sueref - zang, gitaar en harmonica

Davide Mazzantini - gitaar

Julien Dubois - bas

Fabrice Bessouat - drum