Kristin Hersh

Agenda

Artist: 
Kristin Hersh
Date: 
25/04/2024
Time: 
19 30
Venue: 
Cactus Club
Place: 
Brugge
Kristin Hersh 
 

Kristin Hersh bewees zichzelf als krachtige en onafhankelijke stem met haar bands Throwing Muses en 50 Foot Wave, maar het is in haar solo carrière dat ze zich volledig ontplooit als de unieke artiest die ze is. Sinds haar solodebuut uit 1994, ‘Hips and Makers’, laveert Hersh tussen potige rock met haar Muses en intiemere muziek onder eigen naam.

Met ‘Hips and Makers’ en de hit ‘Your Ghost’, samen met Michael Stipe, evenaarde ze het succes van haar band ruimschoots. Sindsdien verkent ze solo diverse muzikale werelden. Gaande van folklullabies op haar ‘Murder, Misery and Then Goodnight’ (1998), over rauwe songs waarbij ze zelf alle instrumenten inspeelde op ‘Sunny Border Blue’ (2001) tot samenwerkingen met Howe Gelb en Andrew Bird op ‘The Grotto’ (2003). Simultaan blijft Hersh duistere rockplaten uitbrengen met Throwing Muses.

 

Op haar nieuwste album ‘Clear Pond Road’ (2023) doorbreekt ze de tweedeling in haar carrière. Het album is een ‘cinematic road trip’ en bevat een reeks persoonlijke ontboezemingen, aangekleed met lagen dromerige synths, mellotron en bij momenten schurende arrangementen en field recordings. ‘Clear Pond Road’ is voor Kristin Hersh een persoonlijke mémoir, een levensbevestigend statement en een nieuw stuk in de mysterieuze puzzel van haar werk.

 

“One of the greatest sounds in American underground rock for decades.” (Stereogum)

 

“A fearless rock innovator" (New York Times)