Heyhoef-Backstage – Kaz Hawkins

Agenda

Artist: 
Heyhoef-Backstage – Kaz Hawkins
Date: 
21/09/2024
Time: 
20h00
Venue: 
Heyhoef Backstage
Place: 
Tilburg

21 sep 2024: Heyhoef-Backstage – Kaz Hawkins

Kaz Hawkins the legendary blues & soul voice of Europe inspired by Etta James

Kaz Hawkins is een muzikante die elementen uit blues, folk, soul en jazz combineert. Wij durven haar de Europese uitvoering van Etta James te noemen en voelen ons zeer vereerd om deze Blues-Diva op het podium van Heyhoef-Backstage te mogen presenteren. Daar waar zij overal in Frankrijk – Zwitserland en Duitsland de harten weet te veroveren en het publiek weet te beroeren met haar emotievolle songs en verhalen is zij in Nederland nog niet doorgebroken tot het grote publiek. In Frankrijk speelt zij de hele grote zalen makkelijk vol en haar laatste album ‘Until We Meet Again’ prijkt daar in de top3 van alle charts. Hopelijk zal deze entree via het jubilerende nietige Heyhoef-Backstage voor Nederland ook de ogen en zielen openen voor dit mega muzikale talent.

 
 

De getalenteerde singer-songwriter uit Ierland heeft de harten van muziekliefhebbers over de hele wereld veroverd met haar emotioneel meeslepende liedjes. Ondertekend bij het gewaardeerde Dixiefrog Records in Parijs, Frankrijk, heeft Kaz naam gemaakt door haar vurige en brutale optredens. Hoewel Kaz veel lof heeft gekregen voor haar indrukwekkende zang in de blues- en jazzscene in Europa, is het haar unieke Celtic Soul-stijl die diep resoneert met zowel haar trouwe fanbase als nieuwe luisteraars.

Kaz doordrenkt haar liedjes met boeiende verhalen en het vermogen om een ​​muzikale ervaring te creëren die alleen geëvenaard wordt door haar toewijding om licht te werpen op dringende sociale problemen. Via haar muziek gaat ze onbevreesd in op kwesties als huiselijk geweld, geestelijke gezondheid en drugs. Met emotionele teksten die de diepte van de ziel van de luisteraar raken, gebruikt Kaz haar platform om empathie aan te wakkeren, dialoog aan te moedigen en verandering te inspireren.

In een sector die vaak gedreven wordt door commercieel succes, blijft Kaz Hawkins standvastig in haar doel om muziek te gebruiken als medium voor sociaal commentaar. Haar persoonlijke achtergrondverhaal biedt een krachtige achtergrond die het publiek boeit met haar rauwe eerlijkheid en onwrikbare integriteit.

Terwijl Kaz Hawkins haar kunstenaarschap blijft ontwikkelen, is het duidelijk dat haar muziek grenzen zal blijven verleggen en luisteraars over de hele wereld zal blijven boeien. Haar soulvolle zang, gekoppeld aan haar talenten als songwriter, hebben haar een plaats bezorgd onder haar leeftijdsgenoten in Europa. In een steeds veranderend muzikaal landschap staat Kaz overeind als een artiest die moeiteloos genres combineert en de kloof overbrugt tussen het bekende en het onbekende.

“When you discover her voice, you immediately find yourself on the banks of the Mississippi, in the streets of Clarksdale or Memphis, Yet Kaz Hawkins was born in Northern Ireland”

Aanvangstijd 20.30 uur | Zaal open 20.00 uur | Entree € 20,= | Gratis parkeren